06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.06.2023 04:30 | Son Güncelleme: 17.06.2023 23:21

Sanat Bodrum’a taşındı, oteller şenlendi

Bodrum’un sanat sezonu otellerdeki galerilerle açıldı. METT Bodrum’da Muse Contemporary, Kempinski Hotel Barbaros Bodrum’da Artgalerim, Caresse’de Caresse Art 1 Haziran’da kapılarını açtı. Sırada diğer oteller var
Charlotte Nomads IV  Aham Prema 1&2 (solda),  Miguel Rodrigues’in heykeli (ortada) ve Halise Karakaya’ın resimleri (sağda)
Charlotte Nomads IV Aham Prema 1&2 (solda), Miguel Rodrigues’in heykeli (ortada) ve Halise Karakaya’ın resimleri (sağda)

Merkezi Levent’te yer alan Muse Contemporary bu yaz 15 Eylül’e kadar “Cloud Nine” isimli sergiyle METT Bodrum’da. İlhamını Türkçe anlamı “mutluluktan havalara uçmak” olan “on cloud nine” ifadesinden alan sergi Türkiye’den ve dünyadan 16 sanatçıyı bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Ayşe Pınar Akalın’ın üstlendiği sergide Alea Pınar Du Pre, Artem Martis , Canan Savaş, Ebru Yılmaz Kale, Halise Karakaya, Jake Michael Singer, Jeff Robb, Laurence Jenk, Yulia Batyrova & Marat Mukhametov, Melis Baçaru, Miguel Rodrigues, Petra Hultman, Sinan Polvan, Tom Fellows ve Yasemin Vardarlılar farklı disiplinlerden eserleriyle yer alıyor. Dünyanın dört bir yanından heykeltıraşları bir araya getiren seçkide Portekizli sanatçı Miguel Rodrigues’in barok tarzı eserleri, Güney Afrikalı sanatçı Jake Michael Singer’ın paslanmaz çelikten soyut kuş benzeri heykelleri yer alıyor.