27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.02.2023 15:46 | Son Güncelleme: 13.02.2023 15:59

Bakan Özer: Okulların hasar tespit raporları alınmadan eğitime başlanmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen 10 ildeki okullarla ilgili "1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz. Hasarımız diğer binalara göre çok az. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız" dedi
Bakan Özer: Okulların hasar tespit raporları alınmadan eğitime başlanmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen illerdeki eğitim-öğretim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özer açıklamasında, "Türkiye'yi normalleştirmemiz için eğitimi normalleştirmemiz lazım. Ana itici güç eğitim. 71 ildeki eğitimi 20 Şubat'ta başlatacağımızı açıklamıştık. Depremden etkilenen illerimizde okulların 24 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var. Şubat ayının sonuna kadar tüm okullardaki hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Bakan Özer ayrıca, "Deprem bölgesinde 1 Mart'ta eğitim başlayacak demedik. 1 Mart'a kadar bu 10 ilde eğitim öğretime ara veriyoruz. Duruma bakılacak. 1 Mart tarihini öteleyebiliriz de. Şu anda bizim hasarımız diğer binalara göre çok az. 20 bin 868 binamızın 24'ü yıkıldı. Tüm okulların hasar tespit raporunu almadan eğitim öğretimi başlatmayacağız. Bu hafta içinde tüm okulların hasar tespitini yapacağız. İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmenler de atayacağız. Eğitim ve öğretimle ilgili neye ihtiyaç varsa atama yoluyla görevlendirme yoluyla çözeceğiz" açıklamalarında bulundu.

Ailesini kaybeden öğretmenler

O öğretmenlerimizin hepsini idari izinli sayıyoruz. Aynı zamanda psiko-sosyal destekle ilgili de destekleri veriyoruz.

Sınav tarihleri

Dikkat edersiniz sınav tarihini açıklamadık. Sınavların tarihi koşullara göre şekillenecek. Sadece LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. LGS sınavının tarihini inşallah ileri tarihte açıklayacağız.