02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.02.2024 15:24 | Son Güncelleme: 05.02.2024 15:36

Darüşşafaka depremzede çocuklar için iyileştirme yolculuğuna devam ediyor

Geçen yıl 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeden 100 öğrenciye ek kontenjandan sağlayan, 100 çocuğa da burs veren Darüşşafaka Cemiyeti bu yılda, depremzede çocuklar aynı imkanların sağlanacağını açıkladı
Darüşşafaka depremzede çocuklar için iyileştirme yolculuğuna devam ediyor

Geçen yıl 6 Şubat depremleri sonrasında, depremzede 100 çocuk için ek kontenjan oluşturan Darüşşafaka Cemiyeti, bu yıl da öğrenciler içni aynı imkanları yeniden oluşturacağını açıkladı. Darüşşafaka, büyük felaketin birinci yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Tarihimizin en yıkıcı depremlerinin üzerinden bir yıl geçti. Toprağımız sarsıldı, yuvalarımız yıkıldı, canlarımızı kaybettik... Ama ayağa kalktık, birbirimize kenetlendik. Zorlukları el ele vererek aştık ve aşmaya devam ediyoruz. Ülkemizin zor günlerinde yaraları sarmayı misyon edinen Darüşşafaka Cemiyeti olarak, çocuklarımızın geleceğinin enkaz altında kalmasına izin vermedik" denildi. 

Açıklamada depremden etkilenen 11 il için 100 kontenjan oluşturulduğu hatırlatılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Güzel ülkemizde yaşadığımız felaketin ardından, “Eğitimde Fırsat Eşitliği" misyonumuzla, 70 ilimiz için 120, afetten etkilenen 11 ilimiz içinse ek 100 kontenjan oluşturduk. Bu toprakların "iyileştiren okulu" Darüşşafaka'nın kapıları, o günden sonra deprem bölgesinden 100 çocuğumuz için umut oldu, gelecek oldu. Şimdi onlar, eğitimlerine okulumuzda devam ederken, yaşamlarını bölgede sürdüren 100 çocuğumuza da burs ve uzaktan eğitim veriyor; bu yıl da yine depremden etkilenen çocuklarımız için aynı olanakları tanıyacağımızı taahhüt ediyoruz.

Sadece öğrencilerimizin değil, ailelerinin yanında da olduk. Onlara psikolojik ve maddi destek sağladık, deprem bölgesindeki öğrencilerimizin kardeşlerine de kapılarımızı açtık. Ayrıca, depremden etkilenen mezunlarımıza burs veriyoruz.

Bir yıl önce yaşadığımız felaketten bugüne geleceğe dair her planımızda, Darüşşafaka'nın yüreği, yaraları iyileştirebilmek için atıyor. Sizlerin desteğiyle, güçlenerek, büyüyerek, çocuklarımızı iyileştirme yolculuğumuzu sürdüreceğiz.

Güzel yarınlarımız için Darüşşafaka hep burada, hep sizinle...