05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.03.2023 12:02 | Son Güncelleme: 21.03.2023 13:08

Deprem bölgesindeki 4 ilde eğitim kademeli başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Özer, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ın bazı ilçelerinde 27 Mart'tan itibaren kademeli şekilde eğitime başlanacağını açıkladı
Deprem bölgesindeki 4 ilde eğitim kademeli başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da eğitim öğretime kademeli olarak başlanacağını açıkladı. Bakan Özer 4 ili işaret etti. Malatya'da 8, Adıyaman'da 5, Kahramanmaraş'ta 2 ve Hatay'da 7 ilçede okulların 27 Mart'ta açılacağını kaydetti. "Diğer illerimizde olduğu gibi eğitim öğretimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından sağlam raporu verilen okullarda gerçekleştireceğiz. Taşımalı eğitimle süreçleri ilerleteceğiz. Hiçbir çocuğu mağdur etmeyeceğiz. Aileler müsterih olsun" açıklamasında bulundu.

Sadece sağlam raporu olan okullarda yapılacak

Özer “Malatya ilimizde; Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende ve Hekimhan ilçelerimizde, Adıyaman ilimizde; Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerimizde, Kahramanmaraş ilimizde; Andırın ve Ekinözü ilçelerimizde, Hatay ilimizde; Yayladağ, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerimizde 27 Mart’ta eğitim öğretim başlayacak. Eğitim öğretimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarımızda gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla sağlam raporu bulunan ilçe ve illerdeki sağlam okul sayısına göre gerekmesi durumunda ikili ya da taşımalı eğitimde eğitime devam edeceğiz" dedi.

 

 

Kaynak: AA