16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.05.2023 12:21 | Son Güncelleme: 02.05.2023 16:43

Milli Eğitim Bakanı: 12. sınıflar devamsızlıktan muaf tutulacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "12. Sınıf öğrencilerini devamsızlıktan bırakmayacağız. Onlar muaf olacaklar. Rahatlıkla YKS'ye hazırlansınlar" açıklamasında bulundu. Karar, 81 ili de kapsıyor
Milli Eğitim Bakanı: 12. sınıflar devamsızlıktan muaf tutulacak

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Özer "Devamsızlıktan sınıfta kalmayacaklar, rahatlıkla YKS’ye hazırlansınlar" dedi.

Bakan Özer'in konuşmasından satır başları şu şekilde;

  • Devamsızlığı kaldırdık deprem bölgesinde. Not sistemlerini de değiştirdik. Sınava girmezse birinci dönem notu geçerli olacak. 2. dönem sınava girer yüksek olursa bu notu dikkate alacağız. Notlarına bakmaksızın üst sınıfa geçireceğiz. Önceliğimiz bu süreci hızlıca atlatmak. 16 Haziran'dan sonra telafi eğitimlerini yapacağız.
  • Deprem sadece 10 ili etkilemedi, tüm illerimiz acı çekti. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız.
  • 16 Haziran'da okulları kapattıktan sonra ilkokulu da kapsama alarak telafi eğitimi yapacağız. Eğitim dönemi başladığında da yine 1 aylık telafi eğitimi olacak. Öğrencilerimizin durumunu ölçmek için de sınav yapacağız.
  • 45 bin öğretmen ataması olacak. Hemen her branştan atama kapasitesi verdik. Ağırlığı sınıf öğretmenlerine, rehber öğretmenlerimize ve okul öncesi öğretmenlerimize verdik.