28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 12.02.2023 14:18 | Son Güncelleme: 12.02.2023 15:47

Özel okullar, depremden etkilenen öğrenciler için 50 ilde 404 okul kontenjan açtı

Özel okul dernek ve platformlarının Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki öğrencileri ikinci dönem burslu okutma kampanyasına 50 ildeki 404 okul katıldı. Burslu okutulacak öğrenci sayısı 5 bine ulaştı
Özel okullar, depremden etkilenen öğrenciler için 50 ilde 404 okul kontenjan açtı

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR), Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKURBİR) ve Ankara Eğitim Platformunca yapılan ortak açıklamada, depremlerin yaşandığı bölgeden göç eden öğrencilerin, ikinci dönem boyunca özel okullarda tam burslu olarak okutulacağı açıklandı. İnternet sitesi üzerinden kampanyaya 50 ilden 404 okul katıldı, 5 bin öğrenciye burs imkanı sağlandı.

Bu kapsamda, kampanyaya destek olan tüm özel okullar, misafir öğrenci kontenjanlarını 'www.misafirogrenci.org' üzerinden ilan etmeye başladı. Proje koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, siteye 50 ilde faaliyet gösteren ulusal ve yerel 404 okulun kayıt yaptırdığı, 5 bini aşkın misafir öğrenci kontenjanına ulaşıldığı, öğrenci kontenjanın hızla arttığı kaydedildi. 

Depremden olumsuz etkilenerek şehir değiştirmek durumunda kalan aileler, 'misafirogranci.org' sitesi üzerinden okullardaki misafir öğrenci kontenjanından yararlanmaya davet edildi. Proje için oluşturulan sitenin ana sayfasında haritadan yaşayacakları şehri seçecek olan depremzede aileler, özel okulların oluşturduğu kontenjanlardan, yemek ve kitap dahil hiçbir ücret ödemeden yararlanabilecek.

Kaynak: AA