24 Ağustos 2026, Pazartesi
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 24.08.2026 10:48 | Son Güncelleme: 24.08.2026 10:53

91 yıllık market zinciri yedi mağazasını kapatıyor

ABD’de 1935’ten beri faaliyet gösteren Raley’s, Kaliforniya ve Nevada’daki yedi mağazasını kapatma kararı aldı. Şirket, kararların yerel piyasa koşulları ve mağazaların uzun vadeli finansal sürdürülebilirliği değerlendirilerek alındığını açıkladı
Fotoğraf: Getty Images
Fotoğraf: Getty Images
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

ABD merkezli süpermarket zinciri Raley’s, Kaliforniya ve Nevada’da bulunan yedi mağazasında faaliyetlerini sonlandırıyor.

Kapanacak mağazaların bir bölümü faaliyetini durdururken diğerlerinin de kira sözleşmelerinin sona ermesine paralel olarak 2027’nin ortasına kadar kapatılması planlanıyor.

Raley’s yönetimi, kararların mağazaların performansı, bulundukları bölgelerdeki piyasa koşulları ve uzun vadeli mali sürdürülebilirlik dikkate alınarak verildiğini bildirdi.

Petaluma mağazası 48 çalışanı etkileyecek

Şirketin son açıkladığı kapanış kararı, Kaliforniya’nın Petaluma kentindeki mağazayı kapsıyor. North McDowell Bulvarı’nda faaliyet gösteren şube, kira sözleşmesinin sona ermesiyle 26 Ocak 2027’de kapanacak.

Kapanıştan mağazada çalışan 48 kişinin etkilenmesi bekleniyor. Şirket, mümkün olduğu kadar çok çalışana başka mağazalara geçiş olanağı sunmayı planladığını belirtti. Ancak çalışanların tamamının farklı şubelere yerleştirilip yerleştirilemeyeceği henüz bilinmiyor.

The Raley’s Companies Sözcüsü Chelsea Carbahal, kapanış kararlarında “yerel piyasa koşulları ile mağazaların uzun vadeli finansal sürdürülebilirliğinin” etkili olduğunu söyledi.

Üç mağaza faaliyetini durdurdu

Raley’s, Kaliforniya’nın Roseville kentindeki mağazasını Ocak 2026’da kapattı. Bölgede 34 yıldır hizmet veren şubenin kira sözleşmesi yenilenmedi.

Şirketin Antioch’taki mağazası nisanda, Mountain View kentindeki Nob Hill Foods şubesi ise 29 Mayıs’ta faaliyetini durdurdu. Mountain View’daki kapanış yaklaşık 50 çalışanı etkiledi.

Nob Hill Foods, Raley’s bünyesinde faaliyet gösteren market markaları arasında bulunuyor. Şirket, Mountain View mağazasının kapatılmasına performans değerlendirmesi ve kira yenileme süreci sonrasında karar verildiğini açıkladı.

Dört mağaza daha kapanacak

Raley’sin Brentwood kentindeki mağazası 3 Kasım 2026’da faaliyetini sonlandıracak. Yaklaşık 24 yıldır hizmet veren mağazanın çalışanlarına karar ağustos başında bildirildi.

Nevada’nın Elko kentindeki mağazanın aralıkta, Petaluma şubesinin ise 26 Ocak 2027’de kapanması planlanıyor.

Kaliforniya’nın Los Gatos kentindeki Nob Hill Foods mağazası da kira sözleşmesinin sona ereceği Haziran 2027’de faaliyetini durduracak. Şirket yönetimi, bu kararın mağazanın performansı ve mevcut ekonomik koşullar incelendikten sonra alındığını bildirdi.

Böylece Roseville, Antioch, Mountain View, Brentwood, Elko, Petaluma ve Los Gatos’taki toplam yedi mağaza kapanmış olacak.

Şirket: Genel bir küçülme planı değil

Raley’s, mağaza kapatma kararlarının şirket genelini kapsayan daha büyük bir küçülme programının parçası olmadığını belirtti. Şirket, mağazaları ayrı ayrı değerlendirdiğini ve kapanış kararlarını kira süreleri ile mali sürdürülebilirlik ölçütlerine göre aldığını savundu.

Carbahal, şirketin yaklaşımını, “Sorumlu yöneticilik bazen mağaza açmayı, bazen de mağaza kapatmaya ilişkin zor kararlar vermeyi gerektirir” sözleriyle anlattı.

Kapanışlara rağmen şirket yeni yatırımlarını tamamen durdurmuş değil. Raley’s, Mart 2027’de Kaliforniya’nın Madera kentinde yeni bir mağaza açmayı planlıyor.

1935’te tek mağazayla kuruldu

Raley’sin temelleri, Tom Raley’nin 1935’te Kaliforniya’nın Placerville kentinde açtığı ilk mağazayla atıldı.

Merkezi West Sacramento’da bulunan aile şirketi; Raley’s, Bel Air, Nob Hill Foods, Bashas’, Food City ve AJ’s Fine Foods’un da aralarında bulunduğu farklı markalarla faaliyet gösteriyor.

Şirketin resmi verilerine göre The Raley’s Companies, yedi eyalet ve dört kabile bölgesinde 237 mağaza işletiyor ve 20 binden fazla kişiyi istihdam ediyor.

Kaynak: Gazete Oksijen