Greg Abel, Berkshire Hathaway'e kendi izini bırakmaya başlamış gibi görünüyor. Şirket, iki gün içinde 16,8 milyar dolar yatırım yaparak konut inşaat şirketi Taylor Morrison Home Corp'u satın aldı. Bu yatırım, ocak ayında Warren Buffett'ın yerine CEO olarak gelen Abel'ın selefinin yapmadığı şeyi yapması için bağıran yatırımcıları tatmin etmeye çalışması olarak değerlendiriliyor.
Reuters'ın analizine göre, pek çok yatırımcı ve analist Berkshire Hathaway'in 31 Mart itibarıyla toplamı 380,2 milyar doları bulan nakdinin Omaha, Nebraska merkezli holdingin hisse fiyatı üzerinde baskı yarattığını söylüyor.
Berkshire Hathaway hisseleri ve opsiyonlarına 700 milyon dolardan fazla yatırım yapan Check Capital Management'ın başkanı Steven Check, "Herkes Greg'in Warren Buffett'ın gölgesinden sıyrılıp kendi işini yapmasını bekliyordu ve şimdi bunu görüyoruz. Bu cesaret verici" diyor.
Buffett'ın izi siliniyor mu?
Berkshire Hathaway geçen pazartesi günü, Mountain View-Kaliforniya merkezli şirket tarafından sağlanan 80 milyar dolarlık özsermaye fonunun bir parçası olarak Google'ın ana şirketi Alphabet'in 10 milyar dolarlık hissesini özel bir yerleşimle satın almayı kabul etti.
Bu yatırım da şirketin Alphabet'in yapay zeka alanındaki liderliğine duyduğu güvenin sinyalini veriyor. Aynı zamanda Buffett'ın teknoloji şirketlerine yatırım yapma konusundaki tereddütünün tersine döndüğüne de işaret ediyor.
Taylor Morrison Home Corp'un satın alımının ise, Berkshire Hathaway'in Clayton Homes'un ürettiği konut işinin yanı sıra tuğla, boya ve yalıtım satıcılarını da içeren konut sektörüne olan bağlılığını genişletmesine yardımcı olması bekleniyor.
Berkshire Hathaway, 30 milyar dolarlık nakit rezervini koruma sözü vermiş olsa da yatırımcılar şirketin daha fazla hissesini geri almayı veya 1967'den beri ilk temettüsünü dağıtmayı düşünebileceğini söylüyor.
Kaynak: Gazete Oksijen
