16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.07.2024 21:18 | Son Güncelleme: 16.07.2024 21:30

Adidas ipleri eline aldı: 2024 için kazanç görünümünü yükseltti

Nike'ın aksine yılı satış hacmiyle parlak geçiren Alman spor giyim üreticisi Adidas, Salı günü yaptığı açıklamada, beklenenden daha iyi geçen ikinci çeyreğin ardından tüm yıl için kazanç beklentisini bu yıl ikinci kez yükselttiğini açıkladı
Adidas ipleri eline aldı: 2024 için kazanç görünümünü yükseltti

Adidas'ın alçak tabanlı çok renkli Samba ve Gazelle spor ayakkabılarının başarısı ve rakip Nike'ın satışlarındaki düşüşün şirketin ikinci çeyrekte daha fazla satış yapmasını desteklemesi bekleniyordu. Adidas, 2024 yılı için işletme karının, daha önce 700 milyon euro civarında tahmin edilen ve bu yılın başındaki beklentilerinin iki katına çıkarak yaklaşık 1 milyar euro (1,1 milyar dolar) olarak tahmin edildiğini söyledi.

2023'ün başından bu yana görevde olan İcra Kurulu Başkanı Bjorn Gulden, Adidas'ın elinde 1,2 milyar euro değerinde satılmamış Yeezy model ayakkabıları bırakan, eski adıyla Kanye West olarak bilinen rapçi Ye ile yollarını ayırmasıyla yara alan şirkette bir dönüşüme öncülük ediyor.

Kâr artışı, Adidas'ın ikinci çeyrek satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 9 artarak 5,82 milyar euro'ya yükseldiğini açıklamasının ardından geldi. LSEG verilerine göre bu rakam, analistlerin 5,58 milyar euro'luk ortalama tahmininin de üzerinde.

Adidas, bu çeyrekte brüt kar marjının geçen yılki yüzde 50.9'un ve analistlerin yüzde 51.4'lük beklentisinin altında (yüzde 50.8) gerçekleştiğini paylaştı.

Umutlar Olimpiyat Oyunları'nda

Adidas ve Puma, Nike gibi rakipleri bu ay sonunda Paris'te başlayacak olan Olimpiyat Oyunları nedeniyle bu yaz koşu ayakkabısı gibi ürünlere olan talebin artacağına inanıyor. Olimpiyat atletlerine ve milli takımlara sponsorluk yapıyorlar.