27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.12.2023 17:48 | Son Güncelleme: 10.12.2023 17:57

Alman teknoloji devi 'çok zor bir yıl geliyor' dedi: Yüzlerce çalışanının işine son vermeye hazırlanıyor

Dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden Bosch yaptığı son açıklamada, otomobil sektöründeki değişen talep ve teknolojilere adapte olmak amacıyla 2025 yılına kadar Almanya'daki iki tesisinde 1500'e kadar çalışanının işine son verileceğini duyurdu
Alman teknoloji devi 'çok zor bir yıl geliyor' dedi: Yüzlerce çalışanının işine son vermeye hazırlanıyor

Bosch'un aldığı bu karar ilk olarak haftalık sektör gazetesi Automobilwoche tarafından paylaşıldı. Bosch sözcüsü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Diğer şirketler gibi biz de istihdam seviyesini sipariş durumuna, sektördeki yapısal değişikliklere ve gelecek teknolojilerin pazara girişine göre ayarlamak zorundayız" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"2025 yılı sonuna kadar Feuerbach ve Schwieberdingen tesislerinde geliştirme, yönetim ve satış alanlarında 1500'e kadar personel kapasitesini azaltma ihtiyacı görüyoruz"

Reuters'ın haberine göre Bosch, işten çıkarma programını personelin başka departmanlara kaydırılması, erken emeklilik veya gönüllü işten çıkarma anlaşmaları yoluyla sürdürmeyi planlarken grubun program çerçevesinde işçi konseyi ile görüştüğü de belirtildi.

Büyük zorluklarla yüz yüzeyiz

Şirketten yapılan açıklamada "Yılın başında beklediğimizden çok daha büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Yeni ürünler ve çok çeşitli eğitim önlemleriyle istihdam düzeyimizi mümkün olan en iyi şekilde korumak istesek bile, bunu bazı alanlardaki sipariş durumuna göre ayarlamamız gerekecek" ifadelerine yer verildi.

Bosch, şirketin 2027 yılı sonuna kadar Almanya'daki mobilite tesislerinde zorunlu işten çıkarmalardan kaçınacağını da belirtti.