29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.08.2023 21:24 | Son Güncelleme: 24.08.2023 21:30

Alman telekom devi 5 bin çalışanını işten çıkarıyor

T-Mobile yaptığı açıklamada, rekabetçi bir pazarda daha fazla abone eklemekle ilgili artan maliyetlerle boğuşması nedeniyle ABD'de 5 bin kişiyi işten çıkararak işgücünü yaklaşık yüzde 7 oranında azaltacağını duyurdu
Alman telekom devi 5 bin çalışanını işten çıkarıyor

T-Mobile, son üç çeyrekte indirimli paketler aracılığıyla daha ucuz planlar arayan abonelerin aslan payını aldı, ancak bu T-Mobile'a zarar verdi. CEO Mike Sievert çalışanlara gönderdiği bir e-postada, "Müşterileri çekmek ve elde tutmak için gerekenler birkaç çeyrek öncesine kıyasla çok daha pahalıya mâl oldu" dedi.

Sievert, önümüzdeki beş hafta içinde yapılacak işten çıkarmaların kurumsal ve arka ofis rollerini ve bazı teknoloji işlerini hedefleyeceğini söyledi ve perakende ve tüketici hizmetleri bölümlerinin etkilenmeyeceğini sözlerine ekledi.

Şirket, üçüncü çeyrekte yaklaşık 450 milyon dolarlık bir vergi öncesi ücret ödemeyi bekliyor. T-Mobile Temmuz ayında yaptığı açıklamada kablosuz abone sayısında 5,6 milyon ile 5,9 milyon arasında net artış beklediğini belirtmişti.

Sievert, bazı iş alanlarında verimliliği artırmak ve maliyet tasarrufu sağlamak için daha merkezi modeller uygulanacağını söyledi. Rakip AT&T de Temmuz ayında maliyet azaltma planını 2 milyar dolara çıkarmıştı.