02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2023 21:54 | Son Güncelleme: 04.08.2023 22:06

Alphabet, Robinhood hisselerinin yaklaşık yüzde 90'ını elden çıkarıyor

Google'ın ana şirketi Alphabet Cuma günü yaptığı açıklamada, Robinhood Markets'taki hisselerini, ticaret uygulamasının halka açık bir şirket olarak ilk kez kâra geçtiğini açıklamasından günler sonra yaklaşık yüzde 90 oranında azalttığını söyledi
Alphabet, Robinhood hisselerinin yaklaşık yüzde 90'ını elden çıkarıyor

Robinhood, birçok perakende yatırımcının komisyonsuz alım satımları ve kullanımı kolay arayüzü nedeniyle platformuna çekildiği pandemi sırasında patlak veren finansal teknoloji uygulaması olarak ortaya çıktıktan sonra ayağını yeniden kazanmak için mücadele ediyor.

Fed'in geçen yılki sıkılaştırma döngüsü, hisse senetlerini, özellikle de çok fazla perakende ilgisinin olduğu yüksek uçan teknoloji hisselerini vurdu ve Robinhood'un işine zarar verdi. Ticaret platformu Ocak 2021'de bir meme stok çılgınlığının merkezinde yer alan şirketin hisseleri, aynı yılın Ağustos ayında zirveye ulaşmasından bu yana yüzde 86 değer kaybetti. Bu haftanın başlarında Robinhood, ikinci çeyrekte hisse başına 3 cent kazandığını açıklarken, Refinitiv verilerine göre analistler 1 cent zarar bekliyordu.

Aktif kullanıcı sayısında sert düşüş

Ancak, değişken piyasa koşulları nedeniyle perakende tüccarların temkinli kalması sonucu platformdaki aylık aktif kullanıcı sayısı 10,8 milyona gerileyerek ilk çeyreğe kıyasla bir milyon, geçen yıla kıyasla ise 3,2 milyon azaldı.

Kaliforniya merkezli Robinhood, temel ticaret işindeki bu zayıflığa karşı koymak için yeni gelir kaynakları arıyor. Bu çerçevede şirket, Haziran ayında finansal teknoloji ve kredi kartı firması X1'i yaklaşık 95 milyon dolar (yaklaşık 787 crore Rs) karşılığında satın almayı kabul etti.

Alphabet hisselerinin büyük kısmını sattı

Alphabet, yasal başvurusunda, 31 Mart'ta sona eren ilk çeyrekteki 4,9 milyon hisseye kıyasla, 30 Haziran itibariyle Robinhood'da yaklaşık 612.214 hisseye sahip olduğunu söyledi.