Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çalışan annelerin her zaman yanındayız. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) sayesinde annelerin kayıtlı istihdama katılmasını destekliyor, sigortalı ve eğitimli çocuk bakıcılığını teşvik ediyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir illerinde yürütülen projeye 2025 yılında toplam 15 milyon liradan fazla destek tutarı sağlanacak" dedi.
📌Çalışan Annelerin Her Zaman Yanındayız.
— Prof. Dr. Vedat Işıkhan (@isikhanvedat) January 23, 2025
Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) sayesinde annelerin kayıtlı istihdama katılmasını destekliyor, sigortalı ve eğitimli çocuk bakıcılığını teşvik ediyoruz.… pic.twitter.com/puOP50gRUa
20 ay süreyle yürütülen projenin bu yılki aylık destek tutarları şöyle:
"Tam zamanlı çalışan annelere 510 euro, bekar veya özel gereksinimli çocuğu olan annelere 560 euro, yarı zamanlı çalışan annelere 255 euro, bekar veya özel gereksinimli çocuğu olan yarı zamanlı çalışan annelere 305 euro."
Öte yandan girişimci kadın sayısını artırmak için ‘Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP)’ devreye alındı. . Proje hedefi için Ağustos 2025'e kadar 11.6 milyon euro harcama yapılması planlanıyor.