12 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.12.2023 11:25 | Son Güncelleme: 15.12.2023 11:46

Bakan Şimşek'ten OVP açıklaması: Ülkemize yönelik yatırımları canlandıracak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İspanya'daki yatırım turunda görüşmelerin verimli geçtiğini belirterek Orta Vadeli Program'ın ülkemize yönelik yatırım iştahının canlanmasına katkıda bulunacağını açıkladı
Bakan Şimşek'ten OVP açıklaması: Ülkemize yönelik yatırımları canlandıracak

Şimşek, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uluslararası yatırımcı toplantılarının İspanya'da devam ettiğini aktardı. Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından BBVA'nın ev sahipliğinde yaptıkları görüşmelere ilişkin Şimşek, şunları kaydetti:

"Küresel ölçekte etkili İspanya merkezli 2 trilyon dolar büyüklüğündeki şirketlerin ve finans sektörünün yöneticileriyle yaptığımız görüşmeler çok verimli geçti. Haberleşme, finans, enerji, sağlık, turizm, otomotiv ve tekstil sektörlerinden yatırımcılar, Türkiye'nin büyüme potansiyeline ve sunduğu fırsatlara büyük bir ilgiyle yaklaşıyorlar. Hem birebir görüşmelerimizde hem de geniş yatırımcı toplantılarımızda programımız ve sonuçları büyük bir merakla takip edildi. Orta Vadeli Programımız, ülkemize yönelik yatırım iştahının canlanmasına ve uluslararası yatırımların artmasına önemli katkılarda bulunacak."

Ticaret hacmi 16 milyar dolar seviyesinde

İspanya ile dış ticaret hacmi 16 milyar dolar seviyelerinde. 700'ün üzerinde İspanya şirketi Türkiye'de faaliyet gösteriyor. İspanya, Türkiye'nin AB üyelik sürecini destekleyen ülkeler arasında yer alıyor. Görüşmelerin üyelik sürecine yeni bir ivme kazandırması da bekleniyor.