28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.09.2023 23:25 | Son Güncelleme: 27.09.2023 23:34

Bank of America CEO'su Moynihan: Fed enflasyona karşı kısa vadeli savaşı kazandı

Bank of America (BofA) CEO'su Brian Moynihan yaptığı açıklamada, Fed'in enflasyona karşı kısa vadeli savaşı kazandığını, ancak faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalmasının muhtemel olduğunu söyledi
Bank of America CEO'su Moynihan: Fed enflasyona karşı kısa vadeli savaşı kazandı

Bank of America CEO'su Brian Moynihan, New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada tüketici harcamalarındaki büyümenin bir yıl öncesine göre yavaşlamış olmasına rağmen ekonominin resesyondan kaçınarak yumuşak bir inişe doğru ilerlediğini söyledi.

Faiz daha uzun süre yüksek kalabilir

Fed'in son tahminlerinde yetkililer bu yıl için bir faiz artışı daha öngörmeye devam etti ve beklenenden daha güçlü bir ekonomi göz önüne alındığında faizlerin daha uzun süre yüksek olmasını beklediklerini söyledi.

Moynihan, Fed'in enflasyona karşı 'şu anda' mücadeleyi kazandığını dile getirdi ve "Hızlı bir şekilde yakaladılar, ancak şimdi ekonomik faaliyeti kısıtlamada çok ileri gitmemeleri gerekiyor ve bu önemli bir sorun" dedi.

Moynihan, bankanın tüketim alışkanlıklarına ilişkin verilerine dayanarak tüketici harcamalarının hala artıyor olduğunu, diğer yandan bu büyümenin bir yıl öncesine göre yavaşladığını söyledi. Moynihan, banka yöneticilerinin ABD'li işletmelere verilen kredileri azaltacağını ve ülkeyi daha az rekabetçi hale getireceğini söylediği önerilen sermaye kurallarını eleştiren meslektaşlarına katıldı.