19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.09.2023 14:40 | Son Güncelleme: 05.09.2023 14:45

Bloomberg: Türkiye, Dünya Bankası ile 18 milyar dolar kredi için görüşüyor

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre Dünya Bankası ile Türkiye 18 milyar dolarlık bir kredi programı için görüşmeler gerçekleştiriyor. Görüşmelere aşina kişilere göre paket ekonominin istikrarlı hale getirilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor
Bloomberg: Türkiye, Dünya Bankası ile 18 milyar dolar kredi için görüşüyor

Bloomberg haber ajansı, Dünya Bankası ve Türkiye’nin üç yıl için 18 milyar dolarlık ilave bir kredi programı üzerine yürüttükleri görüşmelerde ilerleme sağladıklarını duyurdu. Ajansın konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı habere göre bu miktarın mevcut 17 milyar dolarlık paketin üzerine eklenmesi görüşülüyor. Habere göre “Orta Doğu’nun petrol zengini olmayan en büyük ekonomisinin istikrarlı hale gelmesine yardımcı olmayı amaçlayan” yeni paket, hükümete doğrudan borçlar ve özel sektöre destek içerecek.

Bloomberg, hem Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin hem de Dünya Bankası’nın görüşmelerle ilgili görüş bildirmediğini not etti. Ajansa göre anlaşmaya varılması Bakan Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Ekran için bir güvenoyu anlamına gelecek. Şimşek ve Erkan temmuz ayında Dünya Bankası Başkanı Abay Banga ile bir araya gelmişti. Kaynaklara göre yeni kredinin üçte ikisi özel sektörün doğrudan yatırım ve teminatlarına gidecek. Bir kısmı da ihracat finansmanı teminatı olarak kullanılacak.