26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2021 13:19 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla istifa etti

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, Genel Müdür Hakan Atilla'nın istifasının kabul edildiği ve kararın Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na bildirildiği belirtildi
Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla istifa etti

Borsa İstanbul, Genel Müdür Hakan Atilla'nın istifa ettiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Hakan Atilla'nın kendi isteğiyle Genel Müdürlük görevinden istifa ettiği" belirtildi. Açıklamada ayrıca, bugünkü Yönetim Kurulu toplantısında istifanın kabul edildiği ve kararın Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na iletildiği kaydedildi.

İstifa sonrası Halkbank hisseleri yükseldi

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla, ABD'de İran yaptırımlarının delinmesiyle ilgili davada yargılanmış ve Mayıs 2018'de mahkeme tarafından 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Atilla, Temmuz 2019'da tahliye edilmişti. Tahliye olduktan sonra Türkiye'ye dönen Atilla, Ekim 2019'da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı. Borsa İstanbul’da işlem gören Halkbank hisselerinin, istifa haberinin ardından yüzde 5’in üzerinde değerlenmesi ise dikkat çekti.

Hakan Atilla kimdir?

1970 yılında Ankara’da doğan Hakan Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1995 yılında Halkbank A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Atilla daha sonra Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman, Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürü, Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri’nde Daire Başkanı, Halk Yatırım’da Denetim Kurulu üyesi, Halk Emeklilik’te Yönetim Kurulu Üyesi ve Halkbank Makedonya Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Hakan Atilla 2011-2018 yılları arasında Halkbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini de üstlendi.