26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.06.2022 17:15 | Son Güncelleme: 09.06.2022 19:05

Boyner'den hızlı teslimat odaklı önce dene sonra öde servisi: Boyner Now

Boyner Grubu alışveriş deneyimini yeni bir boyuta taşıdı. Boyner Now'dan sipariş edilen ürünler 90 dakikada teslim ediliyor. Kullanıcılar evde denedikleri ürünlerden satın almak istediklerinin ödemesini kapıda yapıyor, olmayanları da iade edebiliyor
Boyner'den hızlı teslimat odaklı önce dene sonra öde servisi: Boyner Now

Boyner Mağazacılık bu sabah Cem Boyner’in ‘Devrim’ diye adlandırdığı yeni projesini bir basın toplantısıyla duyurdu. Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner’in bizzat anlattığı projenin lansmanında kendisine sahnede Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Eren Çamurdan, Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu, Boyner Grup IT ve Dijitalden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Omni-Channel Genel Müdürü Cengiz Gürer eşlik etti. ‘‘Pandemide Türkiye’de mağazacılık 20 yıl ileriye gitti, bugün yine müşterilerimiz için kurgulamak istediğimiz çok çarpıcı bir devrimi anlatmak için buradayız’’ diyen Boyner müşterilerine Boyner mağazalarından 90 dakika gibi kısa bir sürede istedikleri ürünleri, ön ödeme yapmadan ev ortamında deneme konforuyla satın almayı tasarlayan Boyner Now’u tanıttı.

Boyner Now uygulaması nasıl çalışacak?

  • Öncellikle Boyner uygulamasını indirmek gerekiyor, eğer bu uygulama telefonda önceden mevcutsa onu güncellemek yeterli. Yani hem Boyner hem de Boyner Now için ayrı ayrı uygulamalar indirmeye gerek yok. Uygulamayı açtığınızda mağazadan kargo gönderim sistemiyle çalışan online alışveriş ya da Boyner Now’la anlık ya da randevulu kurye teslimatını seçilebileceğiniz pencereler karşınıza çıkıyor.

Gönderim ücreti 14.99

  •  En yakın mağazalardaki ürünleri görebilmek için önce konum giriliyor, sonrasında Kadın, Erkek, Çocuk, Kozmetik, Ev eşyaları ve Saat ve Aksesuar’dan oluşan 6 kategoriden ürün siparişi verilebiliyor. Minimum tutar şimdilik 100 TL, gönderim ücreti ise ilk kullanımda uygulanmıyor ama ondan sonra 14.99 ‘‘Bu da ortalama bir kargo ücretine denk geliyor’’ diyor operasyonun başındaki Cengiz Gürer ve Boyner Now şu anda 13 ilde hizmet verdiği bu rakamın çok yakında 36 olacağı bilgisini paylaşıyor. Şimdilik siparişler bir motorun üzerinde taşınabilecek ağırlıkta, ‘‘Yani bir abajur almak mümkün olmayacak’’ diyen Pazarla Direktörü Nurçin Koçoğlu ilerleyen süreçlerde bunun gelişeceğini de ekliyor.

Sistem farklı bedenleri de öneriyor

Bir giyim ürünü seçildiğinde sistem aynı ürünün farklı bedenlerini de seçmeyi öneriyor, böylece iki beden arasında kalan bir vücut yapısına sahip olanlar ikisini de deneyebiliyorlar. Herhangi bir ödeme yapılmadan, sipariş tamamlanıyor.

  • 90 dakika sonra siparişler kapıda. Bu sürenin ortalama 60 dakika olduğu gözlemlediklerini söyleyen Cem Boyner motorla gelen müşteri temsilcilerin trafikte saygılı ve güvenli bir şekilde hareket edebilmeleri için süreyi 90 dakika olarak belirlediklerini anlatıyor. Müşterinin evinin dışında da, restoran, cafe gibi bulunduğu herhangi bir yere gelen müşteri temsilcisi ürünler açılıp denenirken kapıda bekliyor. Türk insanın çok duyarlı ve misafirperver olduğunu bildiklerini söyleyen Cem Boyner ‘‘Biz seve seve bekleyeceğiz, bizim işimiz bu; hizmet sektörü, lütfen bizi düşünmeyin’’ diyor. Ürün adetine göre 5-15 dakika arasında süren bu süreç esnasında müşteri ürünü kendi evinin konforunda dolabında ürünlerle birlikte deneyip, nasıl kombinleyebileceğini de anlıyor. ‘‘Bu da yanlış yapılan alışverişi oranını düşürecek’’ diye ekliyor Cem Boyner.

23.00'e kadar teslimat

Siparişler şimdilik saat 10.00-21:30 saatleri arasında verilebiliyor, saat 23,00’e kadar da teslimat gerçekleşiyor. Bunların dışındaki siparişler için ertesi güne randevu oluşturmak mümkün. Bu opsiyon tüm gün yapılan alışverişler için de geçerli.

  • “Önce dene, tamamsa öde” söylemiyle yola çıkan uygulamada ödeme en son anda yapılıyor. Satın alınmak isteyen ürünlerin ödemesi kapıda POS cihazsıyla yapılıyor, iade etmek istenilen ürünler müşteri temsilciyle geri gidiyor. Eğer hiçbir ürün satın alınmazsa 14.99 totalindeki servis ücreti de ödenmiyor.

‘Kapıda ödeme iade oranlarını azaltacak’

Toplantıda Boyner Grup IT ve Dijitalden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Omni-Channel Genel Müdürü Cengiz Gürer online alışverişlerde tüm aşamalardan geçip ödemeye gelince vazgeçenlerin oranının yüzde 80’e yakın olduğu bilgisini paylaşıyor. Bu oranın genel olarak e-ticaret sektörü için geçerli olduğunu söyleyen Cengiz Gürer ekliyor : Bunun bir nedeni de müşterinin belki de evde deneyince iade edeceği bir ürünün ödemesini önceden yapıyor olması. Ve tabii o paranın ürünler adrese ulaşana kadar kartta bloke edilmesi. Ürünleri gördükten sonra ödemesinin yapılmasına izin veren bu sistemle bu oranın ve iade oranlarının düşmesi bekleniyor.

İstihdam yaratıldı

Yaklaşık 200 kişilik bir ekibin, dokuz aylık çalışması sonucu hayata geçirilen Boyner Now uygulamasında müşteriye temsilcisi olarak görev alacak kurye servisi için Türk Startup’ı Scotty ile işbirliği yapılmış. Bu işin için bir eğitimden geçen kişilerin Scotty’ye yönlendirildiğini ve başka bir işte çalışmadıklarını belirten Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Eren Çamurdan, şu an sahada 490 müşteri temsilcisinin olduğunu ve bu rakamın önümüzdeki hafta 700’e çıkacağını belirtti.

Ümit-Cem Boyner

Bunun yanı sıra depolarda çalışmak üzere 250 kişinin daha işe alındığı bilgisini paylaşan Çamurdan, burada hızı yakalamak için patenle çalışanların da olacağını ekliyor. Eve teslimat noktasında güvendikleri bir partnerle anlaşmanın önemli olduğunu ifade eden Cem Boyner ‘‘ Bu işi çok iyi yapanlar varken bunu bizim yapmamız bir vakit kaybı olurdu, kimin yaptığı önemli değil, biz müşterimize mükemmel bir hizmet vermek istiyoruz, bunu da kiminle yapabileceksek yola onunla devam ederiz’’ dedi.

Online alışveriş atılımları devam edecek

Yakında diğer internet sitelerin de baştan aşağı değiştireceklerini duyuran Cem Boyner ‘‘Bu öyle sıradan bir yenileme olmayacak, bunun bildiğimiz internet siteleriyle ne ilgisi var dedirtecek kadar bir yenileme olacak, çünkü yenilik, icat çıkartma, inovasyon bizim grubun genlerinde var, aslında belki de Türkiye’nin havasında suyunda var’’ dedi.