29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.08.2023 21:55 | Son Güncelleme: 29.08.2023 22:26

Burger King'e Whopper davası: Hamburgeri büyük gösterip küçük sattığı iddia edildi

Burger King, Whopper sandviçini olduğundan daha büyük göstererek müşterileri kandırdığını iddia eden bir davayla yüz yüze. ABD'de bir yargıcın da bu doğrultuda karar alması sonrası dev fast food zinciri ceza alabilir
Burger King'e Whopper davası: Hamburgeri büyük gösterip küçük sattığı iddia edildi

Burger King'in, Whopper sandviçini olduğundan daha büyük göstererek müşterileri kandırdığı gerekçesiyle açılan davada savunma yapması istendi. Burger King'in davaya yaptığı itirazı geri çeviren Miami'deki ABD Bölge Yargıcı Roy Altman, Burger King'in Whopper'ların mağaza içi menü panolarındaki tasvirinin müşterileri yanlış yönlendirdiği ve bunun da sözleşmenin ihlali anlamına geldiği iddiasına karşı savunma yapması gerektiğini söyledi.

Burger King suçlamaları reddetti

Reuters'ın haberine göre toplu davadaki müşteriler, Burger King'i hamburgerleri "ekmeğin üzerinden taşan" malzemelerle tasvir etmekle, hamburgerlerin yüzde 35 daha büyük ve şirketin servis ettiğinin iki katından fazla et içeriyormuş gibi görünmesini sağlamakla suçladı. Restaurant Brands International'ın bir birimi olan Burger King suçlamaları kabul etmezken, "tam olarak resimdeki gibi" görünen hamburgerler sunması gerekmediğine vurgu yaptı.

McDonald's ve Wendy's Brooklyn, New York federal mahkemesinde benzer bir davaya karşı savunma yapıyor. Davacıların avukatı Pazartesi günü Altman'ın görüşünü gerekçe göstererek davanın devam etmesine izin verdi.

Yum Brands şirketinin bir birimi olan Taco Bell, geçtiğimiz ay Brooklyn'deki bir mahkemede, reklamda belirtilenin sadece yarısı kadar içinde malzeme olan Crunchwraps ve Meksika pizzaları sattığı iddiasıyla dava edildi.

Her bir davada en az 5 milyon dolar tazminat talep ediliyor.