02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.07.2023 04:30 | Son Güncelleme: 28.07.2023 23:23

Büyük markalar toplumsal konuları sahiplenmek zorunda

“Bi’ Tanısan Seversin” kampanyasıyla empatinin gücünü hatırlatan Boyner’in Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu: “Bir masada oturup sohbet etsek sorunları çözeriz”
Nurçin Koçoğlu (Fotoğraf: Ferhat Zupçevic)
Nurçin Koçoğlu (Fotoğraf: Ferhat Zupçevic)

Bi’ Tanısan Seversin” Boyner markasının son reklam filmi. Trafikte, metroda, spor sahasında karşı karşıya gelen, ufacık bir şeyden gerilen ama aslında ortak noktası çok olan insanları konu alıyor. Markanın Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu 130 kişilik, çok uluslu bir ekiple birlikte hazırladıkları kampanyanın mesajıyla ilgili “Oturup konuşsak, dinlesek, anlasak, birbirimizi ne kadar sevdiğimizi göreceğiz” diyor.

 ‘Bi’ Tanısan Seversin’ kampanyası için yola çıkarken aklınızda ne vardı?

Başından beri çok nettik. Kampanya markanın değerlerinden ve içinde bulunduğu toplumun doğal bir parçası olarak hissettiği hassasiyetten beslendi. Boyner hem coğrafi yaygınlığı hem de içinde barındırdığı çok farklı kategoriden ürün grupları nedeniyle çeşitliliği barındırıyor. Milyonlarca insana dokunuyoruz; her ilin, her coğrafyanın, hatta her mağazanın bulunduğu bölgenin farklı davranışları var. Bu çeşitliliği, zenginliği yansıtmak istedik. Reklam filminin öncesinde bir araştırma sürecinden geçtik ve şunu gördük: Pandemi, orman yangınları hatta müsilaj gibi sorunların yaşandığı süreçler bizde geleceğe dair kaygı yarattı. Üstüne bir de deprem ve bir yandan da ekonomi açısından zorluklardan geçilen bir dönem oldu. Bu kadar fazla değişimin yaşandığı dönemlerde insanlar doğal olarak kaygı duyuyor. Araştırmamıza katılanların da yüzde 62’si kaygılı ve endişeli olduklarını ifade etti. Ama insan olarak ciddi bir defomuz var, o da önyargılarımız.