07 Haziran 2025, Cumartesi
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 09.08.2022 10:51 | Son Güncelleme: 09.08.2022 11:17

Çinli teknoloji devi Alibaba işten çıkarmalara devam ediyor

E-ticaret, perakende, internet ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Çin teknoloji şirketi Alibaba 3 ayda yaklaşık 10 bin kişiyi işten çıkardı
Çinli teknoloji devi Alibaba işten çıkarmalara devam ediyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Çin’de Covid-19 vakalarının artmasıyla Şangay balta olmak üzere ülkenin bazı yerlerinde uygulanan kapanma önlemleri, Çin-Tayvan başta olmak üzere artan siyasi gerilimler, artan enflasyon ve ham fiyatlarıyla birçok şirket iş gücünü azaltma yoluna gidiyor. Daha önce işten çıkarmalar yapacağı açıklanan Alibaba nisan-haziran dönemini kapsayan 3 aylık periyotta 9 bin 241 çalışanının işine son verdi. Şirket iş gücünü yılın ilk 3 ayında ise 4 bin 375 kişi azaltmıştı.  

İlk mali çeyrekte beklentilerin üzerinde olarak 205.55 milyar yuan (30,68 milyar dolar) satış geliri elde etse de şirket satış gelirinde bir önceki yıla göre artış gösteremedi.