11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.08.2023 15:07 | Son Güncelleme: 15.08.2023 15:39

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Kısa ve orta vadeli eylem planı eylülde ortaya çıkacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Eylül sonu itibarıyla kısa ve orta vadeli eylem planımız ortaya çıkacak. Yeni yatırım imkanlarının geliştirilmesi önemli bir başlık" dedi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Kısa ve orta vadeli eylem planı eylülde ortaya çıkacak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Yatırım Ortamını İyileştirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bugünkü toplantıdan sonra eylül ayı sonuna kadar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda komitelerimizi çalıştırarak yeni bir eylem planı ortaya koyacağız. Meclisimiz açılmadan önce eylül ayı sonu itibarıyla kısa vadeli ve orta vadeli eylem planımız ortaya çıkmış olacak" ifadelerini kullandı.

"Eylül sonu itibarıyla planımız ortaya çıkmış olacak"

Toplantıda Türkiye'deki yatırım ikliminin geliştirilmesi adımlarını istişare ettiklerini söyleyen Cevdet "Bu düzenlemeyi kısa vade ve orta vade şeklinde ayırıyoruz. Yapılacak çalışmaları da yasal düzenlemeler, idari düzenlemeler ve teknik çalışmalar ve süreç iyileştirici çalışmalar başlığı altında toparlayacağız. Bugünkü toplantıdan sonra eylül ayı sonuna kadar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda komitelerimizi çalıştırarak yeni bir eylem planı ortaya koyacağız. Arkadaşlarımız titiz bir çalışma yapacaklar. Meclisimiz açılmadan önce eylül ayı sonu itibarıyla kısa vadeli ve orta vadeli eylem planımız ortaya çıkmış olacak" diye konuştu.

"3 ay sonra yeniden değerlendireceğiz"

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nu (YOİKK) normalde 6 ayda bir toplamaları gerektiğini söyleyen Yılmaz, "3 ay sonra yeniden bir YOİKK toplantısı yaparak hem eylem planımızı hem de geleceğe dönük çalışmalarımızı gözden geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Finansmana erişim

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, finansmana erişim konusunun toplantıdaki öne çıkan başlıklardan birisi olduğunu belirterek, "Sanayi alanlarımızın genişletilmesi konusunda mutabakat oluştu. Katma değeri yüksek ihracat için AR-GE'ye ağırlık verilecek. Çalışma mevzuatında yeni düzenlemeler konusunda Çalışma Bakanlığımızın kısa ve orta vadeli çalışmaları ele alması söz konusu. 20 yılda 255 milyar dolar doğrudan yatırım çektik. Yeşil dönüşümün hızlandırılması diğer önemli başlıklardan biriydi" ifadelerini kullandı.

Afete hazırlık çalışmaları

Yılmaz, ulaştırmada temel önceliğimiz demiryolunun güçlendirilmesi olduğu söyledi. Demiryolu yatırımı ve bağlantıları geliştireceklerini ifade eden Yılmaz, "Risk yönetiminin geliştirilmesi de ana başlık olarak tartışıldı. Her türlü afete hazırlık çalışmalarını ele aldık. İstanbul başta olmak üzere afete hazırlık çalışmalarının hızlandırılması da önemli başlıklardan biri oldu" dedi.

"Enflasyonla mücadeleyi güçlü bir şekilde sürdüreceğiz"

Enflasyonla mücadeleyi güçlü bir şekilde sürdüreceklerini ifade eden Yılmaz, "Kalkınmayı sağlıklı bir zeminde istikrarlı bir şekilde sürdürmeyi istiyoruz.  Türkiye'de yatırım iklimi daha güçlü hale geldikçe ekonomimize yansıyacaktır. Kurulumuz çalışmalarına devam edecektir. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.