27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.05.2024 23:33 | Son Güncelleme: 16.05.2024 23:33

Dockers®: Bir Çift Khaki’den Dünya Markasına

1986 yılında Kaliforniya, San Francisco’da başlayan bu serüven, kısa sürede Amerika'nın dört bir yanını ve ardından tüm dünyayı sardı. İlk ürünleri piyasaya sürüldüğünde, Dockers® hızla popülerlik kazandı ve milyonlarca dolara ulaşan satışlarla endüstriyel bir başarı elde etti.
Dockers®: Bir Çift Khaki’den Dünya Markasına

Seinfeld gibi ikonik TV şovlarında yer alarak 90'ların pop kültürüne adını yazdıran Dockers®, Casual Friday akımını başlatarak sportif şıklığı popüler hale getirdi. Yarattığı trendin ve Casual Friday akımın kalbinde yer alan Chino pantolonlar ise sportif ama şık giyim tarzının kilit parçası oldu.

Homer Simpson'ın bir Dockers® adamı olduğunun ortaya çıkmasıyla markanın popüler kültürdeki ikonik statüsü pekişti. Yenilikçi ruhuyla sadece tüketicilerin değil aynı zamanda medyanın ilgisini çeken Dockers®, Time dergisinde piyasaya sürdüğü mobil pantolonlarıyla yılın en iyi icadı unvanını kazandı.

Super Bowl gibi dev spor etkinliklerinde gösterdiği reklamlarla milyonların dikkatini üzerine çeken Dockers®, 'Wear the Pants®' kampanyası ile cesur ve özgün bir mesaj vermekle kalmadı etkinlik sonrası Google'da en çok aranan markalardan biri oldu. Dockers®, sunduğu orijinal stil ile Alexander Wang gibi moda dünyasının önde gelen isimlerinin dikkatini çekti ve ortak koleksiyonlar ortaya koydu.

Kadın koleksiyonunu yeniden tanıtarak sportif şıklığı herkes için erişilebilir kılan Dockers®, özgün bir tarzın tesadüfen ortaya çıkmadığı ve sonradan oluşacak kadar da kolay elde edilemeyeceği bilinci ile başlattığı ‘Live Original’ kampanyası ile özgün ruhunu bir kez daha göstermiş oldu.

Performansa odaklanan yeni nesil serisi Dockers® GO’yu tanıtan Dockers®, bu yeni seri ile şehirli yanına odaklanırken geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği başarılı kampanyası ‘Live Original’ı, yeni yüzler ve sesler ile bu sezonda da devam ettiriyor.

İlandır