02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.08.2023 10:48 | Son Güncelleme: 06.08.2023 14:41

Durum bir tek Türkiye'de böyle: Temel ödemeler konusunda zenginler fakirlerden daha endişeli

OECD raporunda gıda, barınma, enerji ve borç gibi temel ödemeleri yapabilmekten en çok endişe edenler Türk vatandaşları çıktı. 27 ülke arasında istisnai olarak bir tek Türkiye'de en yüksek gelire sahip yüzde 20, en düşük gelire sahip yüzde 20'lik kesimden daha endişeli
Durum bir tek Türkiye'de böyle: Temel ödemeler konusunda zenginler fakirlerden daha endişeli

Hayat pahalılığı, günümüzün en büyük problemlerinden biri. Giderek artan hayat pahalılığı, dünya genelindeki artan enflasyon trendiyle etkisini artırmaya devam ederken bundan en çok kaygılananlar Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) raporuna göre Türkler oldu.

Vatandaşların yüzde 72'si endişeli

Ortalaması yüzde 47 olan 27 ülke arasında temel ödemeler de en çok kaygıya sahip olan Türkiye'de halkın yüzde 72’si gıda, barınma ve evlerde kullanılan enerji masraflarını karşılamaktan ve borç ödeme maliyetinin giderek artmasından endişeli.

Zenginler yoksullardan daha endişeli

Raporda öne çıkan bir diğer veri ise Türkiye'de halkın temel ödemeler konusunda en çok endişe duyan kesiminin, diğer 27 ülkenin aksine en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik kesimde olması. Türkiye’nin gerisinde yüzde 67 ile Şili ve yüzde 66 ile Meksika bulunurken, endişe oranının en düşük olduğu ülkeler ise yüzde 28 ile Danimarka ve İsviçre oldu.