20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 20.10.2022 10:38 | Son Güncelleme: 20.10.2022 10:48

Elon Musk: Fed gereğinden fazla faiz yükseltti

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Çin'in bir yıldan uzun bir süredir konut piyasasında yaşanan durgunluğa işaret eden bir çeşit resesyonla karşı karşıya olduğunu söyledi. Musk, Fed'in de gereğinden fazla faiz yükselttiğini savundu
Elon Musk: Fed gereğinden fazla faiz yükseltti

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın geliri, bu yılın üçüncü çeyreğinde 21,5 milyar dolara yükselmesine rağmen piyasa beklentilerinin gerisinde kaldı. Elektrikli otomobil üreticisinin CEO'su Elon Musk, şirketinin üretim operasyonunun bulunduğu Çin'deki son sipariş eğilimleriyle ilgili bir soruya verdiği cevapta “Çin başta emlak piyasası olmak üzere bir çeşit resesyon yaşıyor” dedi.

"FED gereğinden fazla faiz yükseltti"

Musk, Avrupa’nın enerji kıtlığından kaynaklanan bir durgunlukla karşı karşıya olmasına karşın ABD'nin iyi durumda olduğunu belirtirken, Fed'in faiz oranlarını gereğinden fazla yükselttiğini ve eninde sonunda bunun farkına varacaklarını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Çin ekonomisi, Şanghay da dahil olmak üzere büyük şehirlerde yaşanan kapanmalarla ikinci çeyrekte neredeyse durgunlaşmıştı. Şangay’da aylarca süren karantina sırasında, Tesla fabrikası da dahil olmak üzere fabrikalar birkaç hafta boyunca operasyonları askıya almak zorunda kalmıştı. O dönemden itibaren salgın ve kısıtlamaların, faaliyet ve talep üzerinde baskı yaratmaya devam etmesi nedeniyle Çin toparlanması kırılgan kaldı. Ülkenin emlak piyasasındaki durgunluğun da güveni azaltması ile birlikte emtialardan kredilere kadar her şeye olan talep azaldı.