25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.07.2022 16:08 | Son Güncelleme: 01.08.2022 13:03

En popüler marka: Gucci

Global moda arama platformu Lyst'nin yayınladığı ikinci çeyrek raporuna göre en popüler marka Gucci oldu
En popüler marka: Gucci

200 milyondan fazla kişinin kullandığı global moda arama platformu Lyst'nin, müşterilerin çevrimiçi alışveriş davranışlarından elde ettiği verileri analiz edip yayınladığı ikinci çeyrek raporuna göre en popüler marka Gucci oldu. Gucci'yi sırasıyla Balenciaga, Prada, Valentino, Louis Vuitton, Dior, Miu Miu, Fendi, Diesel, Burberry gibi markalar takip etti. 

Gucci ve Balenciaga, 2017'de başlayan Lyst Endeksi'nden bu yana hem tüketiciler hem de endüstri çalışanları arasında moda sohbetlerinin hakimi oldu. 9 aydır Balenciaga’nın zirvede yer almasının ardından Gucci bu çeyrekte, kıl payı farkla ilk sırayı geri aldı. Alessandro Michele’in renkli maksimalist ütopyası ve Demna’nın karanlık, distopik vizyonuyla iki marka birbiriyle tamamen tezat oluşturuyor. Ancak Kering şirketine ait iki moda evi en iyi markaları oluşturan Lyst Endeksinde yüzde 21’lik devasa bir güç sağlıyor.

İşbirliği sonrası aramaları yüzde 286 oranında arttı 

Haziran ayında Adidas'lı koleksiyonun piyasaya sürülmesinden sonraki 48 saat içinde Gucci aramaları yüzde 286 oranında arttı ve Adidas x Gucci Gazelle spor ayakkabı en popüler kadın ürünleri listesinde ikinci sırada yer aldı. Liste verileri, işbirliği kültürünün hala gelişmeye devam ettiğini gösteriyor; doğru karışımı bir araya getirmek markalar için büyük anlar yaratabiliyor. Bu çeyreğin mükemmel eşleşmeleri arasında Fendace işbirliği mayo, Adidas x Wales Bonner Samba spor ayakkabılar ve Balenciaga Dove tarafından tasarlanan Yeezy Gap kapşonlu yer alıyor.

2022'nin öne çıkan markaları 

Gucci

Gucci geçtiğimiz mayıs ayında Puglia'da filozof Walter Benjamin'in çalışmalarından esinlenerek parıldayan bir Resort koleksiyonu sundu. Marka haziran ayında ise Kreatif Direktör Alessandro Michele ile İngiliz şarkıcı-söz yazarı ve oyuncu Harry Styles arasındaki dostluğun sentezi olan Gucci HA HA HA koleksiyonunu sunuyor. 

Balenciaga

Fransız lüks moda devi Balenciaga, New York’ta 2023 İlkbahar koleksiyonunun tanıtımını New York Borsası'nda gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekti. Öte yandan Balenciaga, Paris Sneaker modelinin deforme edilmiş ve kirli bir versiyonunu çevrimiçi olarak satışa sundu. Ayakkabı yalnızca 100 çift üretildi. 

Prada

Prada America's Cup spor ayakkabısının tasarımı sanatçı Cassius Hirst tarafından yapılan kapsül koleksiyon, Cass x Prada ismiyle piyasaya sürüldü. Prada ve Adidas'ın Adidas for Prada Re-Nylon Koleksiyonu,
lüks spor giyimi daha sürdürülebilir bir bakış açısıyla yeniden tasarlandı. 

Valentino

Şirketin Avrupa CEO'su olarak Alessandro Beretta atandı. Maison Valentino’nun kurucusu Valentino Garavani’nin 90. doğum gününe özel, doğduğu şehirde bulunan Teatro Sociale’de çok özel bir sergi düzenlendi.  Hamilton, Valentino’nun ilk DI.VA koleksiyonuile Pink PP kampanyasının yüzü oldu.

Louis Vuitton

Louis Vuitton'un erkek giyiminin baş tasarımcısı Virgil Abloh'un ölümünden  Abloh'un Nike x Louis Vuitton için son projesi olan “Dream Now” sergisini açtı. 

Dior

Dior ve Birkenstock arasında gerçekleşen iş birliği sezona damgasına vurdu. 

Miu Miu

Miu Miu’nun yeniden yorumladığı Miu Wander el çantasının tanıtım kampanyasında oyuncu Sydney Sweeney yer aldı. Aynı zamanda “Elvis” filmi kostümleri için Baz Luhrmann ile işbirliği yaptı.

Fendi

İtalyan futbol kulübü AS Roma ile iki yıllık anlaşma imzaladı. Fendi ile Versace’nin birlikte hazırladığı Fendace koleksiyonu da sezona damgasını vurdu. 

Diesel

Diesel Eraldo Poletto'yu küresel CEO olarak atadı. Yeni bir atletizm serisi olan Diesel Sport piyasaya sürüldü. 

Burberry

Nicki Minaj 2022 Met Gala’sında Burberry Riccardo Tisci tarafından tasarlanan rapçi görünümü, tüylü siyah bir balo elbisesi, büyük bir siyah kemer ve deri pantolon ile ayırt edildi. Minaj, görünümünü beyzbol şapkasıyla tamamladı. Bella Hadid ve Naomi Campbell da Burberry giyen isimler arasındaydı.