01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.01.2024 19:38 | Son Güncelleme: 03.01.2024 19:44

Fed yöneticisi Barkin: Enflasyonu kontrol altına alma yolunda 'gerçek' bir ilerleme kaydettik

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed tutanakları yayınlanmadan önce yaptığı açıklamada Fed'in enflasyonu kontrol altına alma noktasında 'gerçek' bir ilerleme kaydettiğini söyledi
Fed yöneticisi Barkin: Enflasyonu kontrol altına alma yolunda 'gerçek' bir ilerleme kaydettik

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed'in istihdam piyasasına büyük zarar vermeden enflasyonu kontrol altına alma yolunda "gerçek bir ilerleme kaydettiğini" ve umulan yumuşak inişin "giderek daha olası hale geldiğini" söyledi.

Ancak Barkin, yumuşak inişe yönelik risklerin devam ettiğini, mevcut yüksek faiz oranlarının gecikmeli etkilerinin beklenenden daha sert olması ve ayrıca dış şokların ya da beklenenden daha yapışkan enflasyonun Fed'in hedefine tam dönüşü beklenenden daha zor hale getirmesi gibi riskler olduğunu belirtti.

Barkin, "Bu nedenle ilave faiz artırımı potansiyeli masada kalmaya devam ediyor" dedi ve herhangi bir faiz indiriminin zamanlaması ve hızının belirlendiğini söyledi.

Barkin, bu yıl için kendi politika beklentileri veya Fed'in Temmuz ayından bu yana yüzde 5,25-%5,50 aralığında sabit tuttuğu politika faizini düşürmeye başlamasının ne zaman uygun olabileceği konusunda ayrıntı vermedi.