18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.04.2023 23:01 | Son Güncelleme: 23.04.2023 23:08

First Citizens'ın başkanı endişeli: Silicon Valley Bank'ten hala mevduat çıkışları oluyor

İflas eden ve küresel finans sektöründe daha geniş çaplı sorun teşkil edeceği düşünülen Silicon Valley Bank'ten hala mevduat çekilmesi bankayı satın alan First Citizens'da endişe yaratıyor. Bloomberg'in haberine göre First Citizens'ın hisse senetleri devirden bu yana rekor seviyeye ulaştı
First Citizens'ın başkanı endişeli: Silicon Valley Bank'ten hala mevduat çıkışları oluyor

Geçen ay Kaliforniya merkezli Silicon Valley Bank'ı satın alan First Citizens BancShares Inc. şirketinin başkanı Peter Bristow, SVB'den hala para çıkışları olduğunu söyledi ve yatırımcıları sabırlı olmaları konusunda uyardı. Bloomberg'ün haberine göre Bristow, 2008 finansal krizinden bu yana ABD'de batan en büyük banka olmasının ardından Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun SVB'yi kayyuma devrettiği dönemdeki para çıkışlarını bastırılmış talebe bağladı.

Bristow, Raleigh, Kuzey Carolina merkezli First Citizens'ın, devralınmasından bu yana, insanlara eskisi gibi aynı modelle çalışmaya devam edeceğine dair güven vermeye çalışıyor ve toparlanma sinyalleri veriyor. First Citizens'ın hisse senetleri devirden bu yana yüzde 77'den fazla yükseldi ve fiyatı geçen hafta rekor seviyeye ulaştı. Bristow ayrıca SVB'nin risk sermayedarlarına kredi vermeye odaklanmasının yeniden düşünülebileceğini ve bunun da mevduatlarda istenmeyen bir yığılma yarattığını söyledi.