15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.05.2023 15:38 | Son Güncelleme: 23.05.2023 16:22

First Citizens'tan HSBC'ye dava: SVB çalışanlarını yasadışı bir şekilde işe aldı

ABD'de iflas eden Silicon Valley Bank'ı satın alan First Citizens, HSBC'ye dava açtı. Banka HSBC'nin SVB'ye ait birçok çalışanı yasa dışı bir şekilde işe aldığını iddia etti
First Citizens'tan HSBC'ye dava: SVB çalışanlarını yasadışı bir şekilde işe aldı

ABD'de Mart ayında federal hükümetin şirkete el koymasının ardından iflas eden Silicon Valley Bank'ı satın alan First Citizens, İngiliz bankacılık devi HSBC'ye bir girişim bankacılığı işi için 40'tan fazla SVB çalışanını yasadışı olarak işe aldığı iddiasıyla dava açtı. Banka davada 1 milyar dolar tazminat verilmesi gerektiğini iddia ediyor. 

First Citizens tarafından San Francisco'daki ABD Bölge Mahkemesi'nde açılan davada, HSBC'nin gizli, tescilli ve ticari sır niteliğindeki bilgileri kullanarak çalışanları kaçırmak suretiyle sözleşmeyi ihlal ettiği ve SVB'nin operasyonel bilgisinin bir bölümünü ve haksız bir rekabet avantajı elde ettiği öne sürüldü. David Sabow, Nisan ayında HSBC'ye katılmadan önce SVB'nin teknoloji ve sağlık bankacılığı bölümlerini yönetiyordu. Dava belgelerine göre Sabow'un, HSBC'nin işe alacağı altı çekirdek lideri ve 35 SVB profesyonelini belirlemesine yardımcı olduğu söyleniyor. 

20'den fazla bankayı bünyesine kattı

HSBC, Forbes'un yorum talebine yanıt vermedi. First Citizens, Mart ayında bankanın çöküşünün ardından SVB'den 72 milyar dolar değerinde varlığı 16,5 milyar dolar indirimli fiyatla satın almıştı. Banka o ay, büyük zararlara uğradığının açıklanmasının ardından yatırımcıların büyük miktarlarda para çekmesi üzerine iflas etmişti. First Citizens 2008 konut krizinden bu yana 20'den fazla batık bankayı birleşme ya da satın alma yoluyla bünyesine kattı.

İngiltere kolunu HSBC aldı

First Citizens gibi HSBC de SVB'nin iflasının ardından bankanın parçalarının toplanmasında rol oynadı. Nisan ayında HSBC, bankanın teknoloji ve sağlık şirketlerinin yanı sıra yatırımcılara hizmet vermeye odaklanan bir özel bankacılık uygulaması girişimi kurmasına yardımcı olmak için birkaç SVB bankacısını işe aldığını duyurdu. Aynı zamanda HSBC bankanın İngiltere kolunu 1,21 dolara satın almıştı.