28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.03.2024 10:54 | Son Güncelleme: 22.03.2024 14:33

Fitch 9 büyükşehir belediyesinin kredi notunu yükseltti

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de 9 büyükşehir belediyesinin kredi notunu yükseltti. Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Muğla ve Konya büyükşehir belediyelerinin kredi notu B'den B+'ya çıkarıldı
Fitch 9 büyükşehir belediyesinin kredi notunu yükseltti

Mart alında Türkiye'nin kredi notunu ve büyüme tahminini yükselten Fitch, şimdi de 9 büyükşehir belediyesinin kredi notlarını güncelledi. Kredi derecelendirme kuruluşu;, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Muğla ve Konya büyükşehir belediyelerinin kredi notları B seviyesinden B+ seviyesine yükseltti. 

Söz konusu güncelleme, şehirlerin ekonomik ve mali yönetim performanslarının, uluslararası piyasalarda daha pozitif bir algı yaratmasına olanak tanıyor. Özellikle, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Manisa ve Muğla büyükşehir belediyelerinin kredi notu görünümleri “pozitif” olarak belirlenirken, İstanbul, Konya ve Mersin büyükşehir belediyelerinin görünümleri “durağan” seviyede tutuldu. Bu farklılık ise belediyelerin mali yapılarının ve gelecek dönemdeki ekonomik beklentilerinin, kredi derecelendirme kuruluşu tarafından farklı şekillerde değerlendirildiğinin bir göstergesi.

Fitch ayrıca İstanbul'un kıdemli teminatsız notunu da B'den B+'ya yükselttiğini duyurdu. Bu, İstanbul'un uluslararası finans piyasalarındaki borçlanma kapasitesinin ve kredi itibarının güçlendiğini simgeliyor. Yapılan bu güncellemeler, söz konusu büyükşehir belediyelerinin ekonomik yönetimine ve mali disipline olan güvenin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.