19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.02.2024 09:10 | Son Güncelleme: 22.02.2024 09:20

Havada patlayan kapı Boeing yöneticisini yedi

Boeing'in Alaska Havayolları'na ait 737 MAX 9 tipi uçağının havada kabin panelinin patlaması sonrası sadece havacılık sektöründe değil şirket içinde de taşları yerinden oynattı. 737 Max yolcu jeti programının başkanı olan Ed Clark’ın yerine Katie Ringgold getirildi
Havada patlayan kapı Boeing yöneticisini yedi

Alaska Havayolları’na ait bir Boeing 737 Max uçağının kapısının geçtiğimiz ay gevşek cıvata nedeniyle havada patlaması sonrası dünya genelinde onlarca uçak hangara çekilmek zorunda kalmış, Boeing yaşanan durumdan dolayı soruşturma başlatmıştı. Fatura Boeing 737 Max program şefine kesildi.  Olayın ardından yaşanan güvenlik krizinin ardından şirket itibarını onarmak için mücadele ederken 18 yıllık yönetici Ed Clark'ın görevden ayrıldığı açıklandı. Boeing'in Renton fabrikasının da genel müdürü olan Ed Clark, şirket içi bir nota göre derhal geçerli olmak üzere görevinden alındı.

 Ed Clark

 

Şirket, yepyeni bir 737 Max 9 jetinin geçen ay acil inişe zorlanmasından bu yana düzenleyicilere, havayollarına ve yolculara güven vermek için çabalıyor. Alaska Havayolları'nın uçuşu sırasında yaşanan ve 171 Max 9 jetinin birkaç hafta boyunca yere indirilmesine neden olan dramatik olay, Boeing için 2018 ve 2019'da Max 8 jetlerinden ikisinin düşmesi sonucu 346 kişinin hayatını kaybetmesinden bu yana yaşanan en büyük güvenlik krizine yol açtı.

Güven kazanma hamlesi

Clark'ın yerine şu anda 737 teslimat operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı olan Katie Ringgold getirilecek. Boeing ayrıca ticari uçak işinde kaliteden sorumlu kıdemli başkan yardımcılığı pozisyonunu da oluşturarak Elizabeth Lund'u bu göreve atadı.

ABD güvenlik düzenleyicisi tarafından hazırlanan ilk raporda Alaska jetinin kabin panelinde dört kilit cıvatanın eksik olduğunun tespit edilmesinin ardından geldi. Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), kapı tapasını yerinde tutmak için cıvataların yerinde olmadığını söyledi.

Şirketin ticari uçaklar bölümünü yöneten Stan Deal, Boeing çalışanlarına gönderdiği mesajda, değişikliklerin "teslim edilen her uçağın tüm kalite ve güvenlik gerekliliklerini karşılamasını veya aşmasını sağlamaya yönelik gelişmiş odaklanmanın bir parçası" olarak yapıldığını söyledi.

Boeing'in CEO'su Dave Calhoun, şirketin düzenleyicilerin ve havayolu şirketlerinin güvenini yeniden kazanmak için "ciddi bir mücadele" ile karşı karşıya olduğunu kabul etti. Bazı analistler şirketteki üst düzey yöneticilerin istifa etmek zorunda kalıp kalmayacağını sorgulamıştı