15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.06.2023 17:41 | Son Güncelleme: 27.06.2023 17:54

Hazine Bakanı Şimşek: Net rezervlerde tarihin en büyük artışı oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek net uluslararası rezervlerin geçen hafta 8.5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydettiğini açıkladı
Hazine Bakanı Şimşek: Net rezervlerde tarihin en büyük artışı oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda rasyonel politikalara dönüşün kademeli olarak devam edeceğini belirterek, "TCMB analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervler geçen hafta 8.5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti" dedi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek paylaşımında, "TCMB analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervler geçen hafta 8.5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti. Rasyonel politikalara dönüş kademeli olarak devam edecek. Rezervleri daha da güçlendirmek için ülkemize ilave dış kaynak teminine yönelik çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Ayrıca, TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şimşek diğer tweet'inde ise "Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var; uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz" dedi.