19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.11.2023 19:39 | Son Güncelleme: 19.11.2023 19:53

Hollanda bankasından faiz tahmini: Artırımlar yavaşlayacak

Son beş toplantıdır politika faizinde artış yapan TCMB Para Politikası Kurulu, bu hafta perşembe günü toplanacak. ING analistleri, bu ay artışların hız keseceğini söyleyerek faizde 250 baz puanlık bir artırım beklediklerini belirttiler
Hollanda bankasından faiz tahmini: Artırımlar yavaşlayacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bu hafta perşembe günü bir araya gelecek. PPK son toplantıda politika faizini 500 puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Hollanda merkezli ING Group'un yayınladığı rapora göre TCMB artışlar da hız kesecek. 

ING’nin ekonomistleri TCMB'nin bu hafta 250 baz puanlık bir artış yapacağını tahmin ediyor. Ekonomistler raporda, “Ekim ayında açıklanan son enflasyon verisi ana eğilimin sadece çekirdek enflasyonda değil manşet enflasyonda da iyileşmeye başladığını gösterdi. Bu doğrultuda, bankanın bu ayki PPK’da politika faizini yüzde 37,5’e çekerek 250 baz puanlık daha yavaş bir artırımı değerlendirmesini bekliyoruz. Ancak, ağustos ayından bu yana güçlü sıkılaştırma hamleleri göz önüne alındığında riskler yukarı yönlü" ifadelerini kullandı.

ING ekonomistleri hafta ortasında yayınladığı bir gelişmekte olan ülke raporunda TCMB’nin 250 baz puanlık iki artış sonrasında yüzde 40 faiz oranında duracağını tahmin etti.