02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.05.2023 22:48 | Son Güncelleme: 05.05.2023 22:57

IBM CEO'sundan uzaktan çalışanlara kritik uyarı: Kariyerinizi öldürüyorsunuz

IBM CEO'su Arvind Krishna çalışanlarına ofise dönmeleri konusunda herhangi bir şart koşmasa da sürekli olarak uzaktan çalışmaya devam etmenin terfi veya kariyer ilerlemesi için büyük sorunlar yaratabileceğini söyledi
IBM CEO'sundan uzaktan çalışanlara kritik uyarı: Kariyerinizi öldürüyorsunuz

Covid-19 salgını ile birlikte pek çok çalışan için bir standart haline gelen uzaktan çalışma formatı IBM CEO'sunun da gündemindeydi. CEO Krishna, bu hafta verdiği bir röportajda "yüz yüze birlikte olduğumuzda daha iyi çalışıyoruz" dedi ve yöneticilerin arada bir çalışmalarını yönettikleri kişileri görebilmeleri gerektiğini söyledi.

"Her dakika ofiste olmak gerekmiyor. O eski 'Herkes gözümün önünde' türünden kurallar altında çalışmanıza gerek yok" diyen Krishna, buna karşın belirli aralıklarla çalışanların ofiste olması gerektiğini düşünüyor. Krishna ayrıca IBM'in göreve dönüş politikasının bir zorunluluk değil, teşvik politikası olduğunu da sözlerine ekledi.

Sürekli evde çalışan yönetici sakıncalı

Krishna bu durumun özellikle yöneticiler için geçerli olduğunu, işlerini düzgün bir şekilde yapabilmek için personelle yüz yüze zaman geçirmeleri gerektiğini söyledi. Uzaktan çalışmanın bireysel katkıda bulunanlar için daha uygun olduğunu belirten Krishna, ekip içinde çalışanların terfi etmesi ya da rollerinin değişmesi için yöneticilerince birebir görülmesi gerektiğini kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oradan başka bir role geçmek muhtemelen daha az olası çünkü kimse onları başka bir bağlamda gözlemlemiyor. Bu daha zor olacaktır"