25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.03.2023 04:30 | Son Güncelleme: 17.03.2023 22:22

İkinci el lüks saat doğruyu gösterdi

Yeni bir rapora göre 2018’den beri Rolex ve Patek Philippe gibi lüks saatlerin getirisi, S&P 500 Endeksi’ni farklı şekilde geride bıraktı. Bloomberg’deki habere göre 10 yıllık sürece bakınca durum değişiyor
Rolex ikinci el satışlara da yetkili onayı verecek
Rolex ikinci el satışlara da yetkili onayı verecek

Rolex, Patek Philippe ve Audemars Piguet marka saatler, 2018 yılının ortasından beri yıllık ortalama yüzde 20 değer kazandı. Bloomberg’ün haberleştirdiği bir yeni raporun ortaya koyduğu bu sayı S&P 500 Endeksi’ni farklı şekilde geride bırakırken, ikinci el lüks saatlerin kıymetinin arttığını da gösterdi.

Boston Consulting Group ve ikinci el piyasası aracı şirketlerinden Watchbox tarafından hazırlanan rapora göre Ağustos 2018’den Ocak 2023’e dek S&P 500 Endeksi (Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors tarafından hesaplanan ve ABD’nin halka açık en büyük 500 şirketini takip eden bir endeks. Önde gelen Amerikan hisse senetlerinin, dolayısıyla genel olarak borsa performansının en iyi göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor) yıllık yüzde 8 gelir sağlarken, üst düzey İsviçreli markaların ikinci el saat modellerinden oluşan bir sepet bunun iki katından daha yüksek bir performans gösteriyor. Üstelik Rolex Daytonas, Patek Nautilus ve AP Royal Oaks gibi modeller geçen yılın ilk çeyreğinde zirveyi gördükten sonra üçte bir oranında düşüş yaşamasına rağmen… Aynı dönemde FP Journe, H. Moser & Cie ve De Bethune (WatchBox’ın sahip olduğu küçük bir İsviçreli üretici) gibi “bağımsız” markaları barındıran bir başka sepet de yüzde 15 getiri sağladı.