29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 19.04.2023 20:49 | Son Güncelleme: 19.04.2023 20:52

IMF ve Dünya Bankası 2026'daki yıllık toplantılarını Tayland'da yapacak

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası, 2026'daki yıllık toplantılarını Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenleyecek
IMF ve Dünya Bankası 2026'daki yıllık toplantılarını Tayland'da yapacak

IMF ve Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, iki kurumun guvernörler kurulları tarafından gerçekleştirilen oylamayla, Ekim 2026'daki yıllık toplantıların Bangkok'ta düzenlenmesine karar verildiği ifade edildi. Açıklamada, IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları'nın en son 1991'de Bangkok'ta yapıldığı belirtildi.

Yıllık toplantıların, merkez bankacıları, maliye ve kalkınma bakanları, özel sektör liderleri, sivil toplum kuruluşları, medya ve akademisyenleri bir araya getirdiğine işaret edilen açıklamada, toplantılarda, dünya ekonomik görünümü, küresel finansal istikrar, yoksulluğun ortadan kaldırılması, kapsayıcı ekonomik büyüme ve istihdam yaratma, iklim değişikliği ve dijitalleşme dahil küresel ekonominin karşı karşıya olduğu sorunların tartışıldığı aktarıldı.

Açıklamada, yıllık toplantıların, genellikle 2 sene art arda IMF ve Dünya Bankası Grubu'nun Washington'daki merkezinde, her 3 yılda bir ise üye ülkelerden birinde yapıldığı belirtildi.

Bu yılki toplantıların ekimde Fas'ta yapılacağına işaret edilen açıklamada, toplantılar sırasında Tayland için resmi imza töreninin düzenleneceği kaydedildi.