26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.10.2022 11:31 | Son Güncelleme: 15.10.2022 11:38

İngiltere’nin yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt: Mini bütçe düzenlemeleri hataydı

Dün İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı olan Jeremy Hunt, Liz Truss'ın geri adım attığı mini bütçe düzenlemelerine dair açıklamalarda bulundu. Zor kararlar alınması gerekeceğini belirten Hunt, düzenlemelerin hata olduğunu söyledi
İngiltere’nin yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt: Mini bütçe düzenlemeleri hataydı

İngiltere’nin yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt, Liz Truss'un başbakanlığının feci ilk birkaç haftasından sonra ekonomiyi istikrara kavuşturmak için kamu harcamalarında kesinti yapmak zorunda kalacağını söyledi.

"Zor kararlar alınması gerekecek"

Hunt bu sabah, başbakanın kabinesinin ilk Maliye Bakanı olan Kwasi Kwarteng tarafından ortaya konan planını bozacağını belirttiği sıra dışı bir dizi röportaj verdi. Hunt, Truss’ın hatalar yaptığını ve piyasalara güven vermek, istikrarı yeniden sağlamak için zor kararların alınması gerektiğini söyledi. Hunt, “Harcamalar insanların istediği kadar artmayacak. Bazı vergiler insanların istediği kadar hızlı kesilmeyecek, bazılarının artması gerekecek” dedi  ancak ayrıntı vermeyi reddetti. 

Hunt şu ifadeleri kullandı: Yapabileceğim şey, vergi ve harcama planlarımızı ödeyebileceğimizi ve bunun hem harcama hem de vergi konusunda çok zor kararlar almamız gerekeceğini göstermek. Hatalar vardı. En zenginlerin ödediği vergi oranını düşürmek için vergi ve harcama konusunda yönetim kurulu genelinde zor kararlar istemek bir hataydı. Başbakan bunu fark etti, bu yüzden buradayım. 

Jeremy Hunt, yarın Liz Truss ile görüşeceğini de belirtti. Yeni bakan, çılgın vergi artışları ve kesintiler içeren Truss’ın büyüme planından kopmak istediğini ekledi.