16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.04.2023 15:40 | Son Güncelleme: 14.04.2023 15:54

JPMorgan 38,3 milyar dolarla rekor gelir açıkladı

ABD'nin dev yatırım bankası JPMorgan, üç aylık kazanç raporunda analistlerin beklentilerini aşan rekor gelir açıkladı. CEO Jamie Dimon bankacılık sektörü için çalkantılı geçen dönemi nasıl atlattıklarını anlatırken "ABD ekonomisi genel olarak sağlıklı temeller üzerinde olmaya devam ediyor" dedi
JPMorgan 38,3 milyar dolarla rekor gelir açıkladı

ABD'nin dev yatırım bankası JPMorgan, karının yılın ilk üç ayında yüzde 52 artışla 12.62 milyar dolara yükseldiğini duyurdu. JPMorgan, FactSet anketine katılan analistlerin 36,1 milyar dolarlık tahminine kıyasla 38,3 milyar dolarlık rekor gelir ve 12,6 milyar dolar net gelir bildirdi. Bu durum tüm konsensüs tahminini alt üst etti. Bankacılık sektörü için çalkantılı geçen dönemde yatırım bankasının açıkladığı rekor gelir analistleri şaşırttı.

Özellikle JPMorgan, analistlerin yaklaşık 2,35 trilyon dolarlık tahminlerini aşarak 2,38 trilyon dolarlık toplam mevduat bildirdi. Bankanın hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 6'ya kadar yükseldi ve bir aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesinden açılmaya başladı.

"Ufukta kara bulutlar var"

CEO Jamie Dimon yaptığı açıklamada, “ABD ekonomisi genel olarak sağlıklı temeller üzerinde olmaya devam ediyor. Tüketiciler hala harcama yapıyor ve güçlü bilançolara sahip. İşletmeler iyi durumda ancak geçen yıl gözlemlediğimiz kara bulutlar ufukta görünüyor ve bankacılık sektöründeki çalkantı bu riskleri artırıyor” dedi.