26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.10.2022 08:53 | Son Güncelleme: 11.10.2022 09:02

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon: ABD 6 ila 9 ay içinde resesyona girecek

Haziran ayında yatırımcılara, ekonomik kasırgaya hazırlanmalarını tavsiye eden ABD'nin en büyük bankalarından JPMorgan Chase Üst Yöneticisi (CEO) Jamie Dimon'dan yeni uyarı geldi. Dimon, ABD'nin 6 ila 9 ay içinde resesyona gireceğini söyledi
Fotoğraf: Tom Williams/CQ-Roll Call- Getty Images
Fotoğraf: Tom Williams/CQ-Roll Call- Getty Images

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, hızlı yükselen faiz, artan enflasyon, Rusya-Ukrayna Savaşı, Fed'in para politikalarının bilinmeyen potansiyellerinin resesyon göstergesi olduğunu söyledi. Bu etkileşimlerinin sonucunun ABD ve dünya ekonomisi için resesyon oluşturabileceğini belirten Dimon, Avrupa'nın şu anda resesyona girdiğini, 6-9 ay sonra da ABD ekonomisinin resesyona girebileceğini kaydetti.

ABD ekonomisinin şu anda hala uygun durumda olduğunu ve tüketicilerin 2008 global mali krizine kıyasla muhtemelen daha düzgün durumda olacağını söyledi

JPMorgan Chase CEO’su pazartesi günü CNBC verdiği röportajda; S&P 500 endeksinin yüzde 20 düşüş gösterebileceğini söyledi. Dimon "Bu yüzde 20'lik düşüşün ilk yüzde 20'lik düşüşten çok daha acı verici olması muhtemel" dedi.

4 ay önce de uyardı

JPMorgan Chase Üst Yöneticisi haziran ayındaki analizinde; sıkı para politikası ve Ukrayna'daki savaş dahil olmak üzere ekonominin benzeri görülmemiş bir dizi zorlukla karşı karşıya olduğuna dikkat çekmişti. Dimon 4 ay önceki durumu "Şu anda hava biraz güneşli, işler iyi gidiyor. Herkes ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bununla başa çıkabileceğini düşünüyor. O kasırga tam yolun aşağısında karşımıza çıkıyor. Sadece küçük bir fırtına mı yoksa Sandy Kasırgası mı bilmiyoruz. Kendinizi hazırlasanız iyi olur" ifadelerini kullanmıştı.