18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 13.03.2023 18:03 | Son Güncelleme: 13.03.2023 18:06

Konut yatırımında ABD şehirleri yatırımcının gözdesi oldu

Emlak broker şirketi International Realty Group (IRG) tarafından paylaşılan veri firması Altrata'nın anketine göre zenginlerin ev almak için en çok tercih ettiği şehirler listesinde ABD, ilk 10 sıranın 5'ini aldı
Konut yatırımında ABD şehirleri yatırımcının gözdesi oldu

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen IRG ortakları Cengiz Bayırlı ve Giovanna Guzman, anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altrata'nın anketine göre, zenginlerin ev sahibi olmak için tercih ettiği yerler listesinde ABD şehirleri, ilk 10 sıranın 5'ini, ilk 20'de ise 14 sırayı aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Giovanna Guzman, konut satışının devlet güvencesinde yapılması, işlemlerin kısa sürede tamamlanması, yatırımın karlı olması ve yüksek kira getirisinin ABD'de konut satışını cazip hale getirdiğini belirterek, 20 yılı aşkın süredir özellikle Miami'de yatırımcılar ile inşaat şirketlerini tanıştırdıklarını, yatırım yapmalarına, ortaklık kurmalarına aracılık ettiklerini bildirdi.

Guzman, son 3yıldır Türk yatırımcılardan Miami'ye yoğun talep olduğunu aktardı.

IRG ortaklarından Cengiz Bayırlı da Property Invest USA şirketiyle de Maryland eyaletinde hizmet verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yatırımcılarımıza Baltimore şehrinde hazır kiracılı konutlar satıyoruz. Evler kiracısı hazır alınıyor. Yatırımcı evrak işiyle uğraşmıyor, her şeyi onlar adına yapıyoruz. Kiraları ABD'deki hesaplarına her ayın ilk haftası yatıyor. Ayrıca, gayrimenkul yatırımını aynı fiyattan geri alma garantisi veriyoruz. Baltimore piyasasındaki ürün yelpazesine 120 bin dolardan başlayan evleri de koyarak her kesimden yatırımcıya hitap ediyoruz. Washington'a en yakın şehir Baltimore ve ev fiyatları Washington'a kıyasla çok ucuz. Bu durum şehri yatırımcıların gözdesi haline getiriyor.

ABD emlak piyasasına dair bilgiler, deneyimlerimiz ve analizlerle oluşturduğumuz çok özel bir sistem kurduk. Bu sistem sayesinde yatırımcılarımıza dolar bazında yıllık minimum yüzde 10 getiri sağlıyoruz. ABD'den 120 bin dolarlık emlak alan yatırımcı aylık 1.000 dolar kazanç elde ediyor. Ayrıca, aldığı emlak da prim yapıyor. Bu yatırımları daha da cazip hale getiriyor."

Yatırımlar Türkiye'ye döviz kazandırıyor

Türk yatırımcıların ABD'ye emlak yatırımı yapmasının Türkiye'ye döviz girişi sağladığını aktaran Bayırlı, "Dolar bazında yüzde 10 getiri döviz kurlarının yüksek olduğu Türkiye'de yatırımcılar için oldukça cazip. Şöyle ki ABD'den 120 bin dolarlık emlak alan yatırımcı, aylık 1.000 dolar civarında kazanç elde ediyor. Ayrıca, aldığı emlak da prim yapıyor. Bu, yatırımları daha da cazip hale getiriyor. Başlangıçta ülkeden döviz çıktısı gibi gözüken bu durum, birkaç yıl sonra kendini amorti ederek ülkeye döviz kazandırmaya başlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA