28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 08.04.2022 19:23 | Son Güncelleme: 08.04.2022 19:33

Kripto dünyasının önemli ismi Peter Thiel: Warren Buffett sosyopat bir büyükbabadır

Warren Buffett
Warren Buffett

Kripto para dünyasının önemli isimlerinden, girişim sermayedarı Peter Thiel, Miami’de düzenlenen kripto para konferansında küresel finans dünyasının konvansiyonel isimlerine fena yüklendi.

Konuşmasına “Onları ifşa edelim” sözleriyle başlayan Thiel, kripto paraların değeri hakkında şüphe uyandırıcı sözler söyleyen efsane yatırımcı Warren Buffett için “sosyopat büyükbaba” terimini kullandı. Thiel, arkasındaki dev ekranda Buffett’ın giderek büyüyen fotoğrafı belirirken “İşte 1 numaralı düşman” dedi.

ABD’nin en gözde banka yöneticisi JP Morgan CEO’su Jamie Dimon ile dünyanın en büyük fon şirketi Blackrock’ın CEO’su Larry Fink’i de ağır şekilde eleştiren Thiel, “Paralarının bir kısmını Bitcoin’e yatırmaları için onları ikna etmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

Dünyadaki büyük merkez bankalarını dijital teknolojiye gereken uyumu sağlayamamakla eleştiren Thiel “Bitcoin’in son birkaç yılda sağladığı değer artışı bize merkez bankalarının iflas ettiğini gösteriyor. İtibari para rejiminin sonuna geldiğimizi görüyoruz” diye konuştu.