29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 28.03.2022 22:13 | Son Güncelleme: 28.03.2022 23:18

Lider Filo'nun halka arzı için talep toplama başladı

Operasyonel araç kiralama sektörünün önemli markası Lider Filo (LIDER) 29-30 Mart'ta halka arz oluyor. Yüzde 100'ü Metin Barokas'a ait olan Lider Filo, halka arzdan sağlanan kaynağın büyük bölümünü yeni araç alımı ve büyümeyi hızlandırmada kullanacak
Lider Filo'nun halka arzı için talep toplama başladı

Türkiye’de operasyonel araç kiralama sektöründe kurulduğu 2010 yılından bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren Lider Filo’nun (LDR Turizm) şirket paylarının halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yapılan başvurusu geçen hafta onaylanmıştı. Şirketin halka arzı için talep toplama tarihleri 29-30 Mart 2022 olarak belirlendi. Lider Filo, yaklaşık 4 bin araçlık filosuyla, finansal ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde müşterilerine özelleştirilmiş uzun dönem araç kiralama hizmeti sağlıyor. Tera Yatırım’ın liderliğinde gerçekleşecek olan halka arzda 13 milyon TL nominal değerdeki paylar sermaye artışı kapsamında, 4 milyon TL nominal değerdeki paylar ortak satışı kapsamında satışa sunulacak. Fazla talep gelmesi halinde şirketin sahip olduğu, halka arz edilen payların yüzde 20’sine denk gelen 3 milyon TL nominal değerli payların da ek satışı gerçekleştirilecek.

'Eşit dağıtım' yönetimi ile halka arz

Halka arzın büyüklüğünün 317 milyon 50 bin TL olması beklenirken; ek satış olursa büyüklük seviyesi 380 milyon 460 bin TL’ye ulaşacak. Halka arz işlemi sonrası şirketin halka açıklık oranı yüzde 25,76, ek satış olursa yüzde 30,91 olacak. Şirket hisse başına 18,65 TL fiyat ile halka arz edilecek.
Halka arz öncesi 53 milyon TL olan sermaye, halka arz sonrası 66 milyon TL’ye ulaşacak. Halka arz işlemi, eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek. Halka arza başvuruda bulunmak isteyen yatırımcılar, Tera Yatırım Menkul Değerler ve diğer tüm aracı kurumlar ve bankalar üzerinden taleplerini gönderebilecek.

Gelen kaynakla filosu güçlenecek

Lider Filo, halka arzdan elde edeceği kaynağın yüzde 70’ine karşılık gelen tutarını şirketin yeni taşıt yatırımlarında, yüzde 30’una karşılık gelen tutarı net işletme sermayesi ihtiyacının karşılanmasında ve yeni yatırımlarda kullanılacak. Yatırımlarıyla filosunu büyütecek olan şirket, sağlayacağı yeni kaynak ile stratejik
amaçlarına uygun olarak daha hızlı büyümeyi, kârlılığını artırmayı ve sektöründe öncü marka olma vizyonunu güçlendirerek sürdürmeyi hedefliyor. Lider Filo böylece müşteriye özel hizmetleri ve en yeni modellerden oluşan filosuyla sektördeki etkinliğini daha da artıracak.

Metin Barokas: Yüksek karlılık oranları yakalayacağız

Metin Barokas (45), Lider Filo'nun halen 4 bin olan araç sayısını yılsonu 4 bin 500'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Metin Barokas (45), Lider Filo'nun halen 4 bin olan araç sayısını yılsonu 4 bin 500'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Lider Filo'nun yüzde 100 hissesine sahip olan Yönetim Kurulu Başkanı Metin Barokas, gelecek dönem hedefleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Halka arz bizim için önemli bir kilometre taşı olacak. Borsa İstanbul’da gerçekleştirilecek olan bu işlem ile şirketimize kalıcı finansman sağlayacağız. Halka arz sağlıklı ve istikrarlı büyümemize pozitif etki yapacak, yüksek kârlılıkları yakalayacağız. 12 yıllık bir firmayız, genç bir şirketiz. Araç filomuz da oldukça genç. Sektör ortalaması araç yaşında 18 ay iken, bizde bu rakam 15 ay düzeyinde. Bu da araç filomuzun oldukça değerli olması anlamına geliyor. Bununla birlikte müşteri memnuniyetinde çok önemli noktadayız. Yıllar itibariyle sunduğumuz butik hizmet anlayışına bağlı olarak oluşan müşteri sadakati, güncel dönemde yüzde 90 sözleşme yenileme oranı ile şirketimizin marka değerini artırmış ve Lider Filo’yu sektör içerisinde tercih edilen değerli bir kurum haline getirmiştir. Bu başarı da bizim için oldukça değerli.”