19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 19.10.2022 20:59 | Son Güncelleme: 19.10.2022 21:06

Lionel Messi, spor ve teknoloji girişimlerini hedefleyen yatırım firması kurdu

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, yatırım şirketi kurdu. Spor, medya ve teknoloji alanlarına odaklanacak şirketine dair açıklama yapan Messi, "Dünyanın her yerinden cesur girişimcilerle işbirliği yapacak olmaktan dolayı çok sevinçliyim" dedi
Lionel Messi, spor ve teknoloji girişimlerini hedefleyen yatırım firması kurdu

Lionel Messi, kendi yatırım firmasının lansmanı ile futboldan sonraki hayatına hazırlanıyor. Bloomberg'in haberine göre Messi, dünya çapında spor, medya ve teknoloji alanlarında yatırım yapmak için bir şirket kurdu. San Francisco merkezli Play Time Sports-Tech HoldCo LLC adlı şirket, yapılan açıklamaya göre Messi'nin ana yatırım aracı olacak. Şirket, start-up girişimcilerinin, futbol ve teknolojiye odaklanan şirketleri kurmalarına yardımcı olmayı veya takımlara yatırım yapmayı içeren fırsatları keşfedecek. 

Messi yaptığı açıklamada, “Köklerimizi Silikon Vadisi’ne yaymaktan heyecan duyuyorum. Play Time’ın dünyanın her yerinden cesur girişimcilerle işbirliği yapacak olmasından da çok sevinçliyim” dedi. 

"Vizyonlarının cesur olduğu açıktı"

Play Time, risk sermayesi şirketi Graph Ventures'ın ortağı Razmig Hovaghimian tarafından yönetilecek. Yatırım bankası Code Advisors LLC'nin kurucu ortağı Michael Marquez, özel bir danışman olarak görev alacak. 

Hovaghimian aynı zamanda Play Time'ı ilk yatırımcısı olduğu ve 2022 FIFA Dünya Kupası'ndan önce başlamayı planlayan futbol girişimi Matchday.com'un kurucu ortağı. Hovaghimian yaptığı açıklamada, “2017'de Leo ve Messi ailesiyle tanıştığımdan beri, geleceğe yönelik vizyonlarının cesur olduğu açıktı. Saha içinde ve dışında doğrudan ve kalıcı bir etkiye sahip olmaya devam etmek istiyorlar” dedi.