28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.05.2022 11:24 | Son Güncelleme: 19.05.2022 11:33

McDonald's'a dava: Reklamlarında hamburgerleri büyük gösteriyor

ABD'de fast food zincirleri McDonald's ve Wendy's hakkında, reklamlarında kullandığı görsellerin hamburgerleri gerçeğinden daha büyük gösterdiği ve müşterileri yanılttığı gerekçesiyle dava açıldı
McDonald's'a dava: Reklamlarında hamburgerleri büyük gösteriyor

ABD'de Justin Chimienti, McDonald's'tan aldığı Big Mac'in ve Wendy's'ten aldığı Bourbon Bacon Cheeseburger'ın reklamlarda gördüğü kadar büyük ve sulu olmadığını iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı. Chimienti, McDonald's ve Wendy's'in reklamlarında az pişmiş dana köftesi kullandığını ve bu da köftelerin müşterilerin aldığından %15 ila %20 daha büyük görünmesini sağladığını savundu.

50 milyon dolar istiyor

Suffolk County'de yaşayan Chimienti, her iki zincirin de burger boyutlarını maddi olarak abarttığını, Wendy'nin de sos miktarını şişirdiğini söyledi. Fast food zincirlerini haksız ve yanıltıcı ticari uygulama ile suçlayan Justin Chimienti hem kendi hem de kandırıldığını düşünen diğer müşteriler için 50 milyon dolar tazminat talep etti.Henüz McDonald's ve Wendy's davayla ilgili bir açıklama yapmadı. Mart ayında Florida'da benzer bir dava Burger King için açılmıştı. Burger King, davaya henüz resmi olarak yanıt vermedi. Ancak söz konusu davaya zaman içinde çok sayıda memnuniyetsiz müşteri de davacı olarak eklendi.

Şikayetler yeterli değil kanıt gerekli

New York Buffalo Üniversitesi'nde hukuk profesörü olan Mark Bartholomew'a göre, sosyal medyada da çok sayıda eleştiri gelmiş olması; bu tip davaların kazanılması için yeterli değil. Bunların yerine mahkemenin bu şirketlerin tüketicileri gerçekten aldatıp aldatmadığının kanıtlarını araması gerekecek:

Gelecek şikayetleri öngörmüşlerdi

McDonald's CEO'su Chris Kempczinski, 28 Nisan'da analistlerle yaptığı görüşmede, düşük gelirli tüketicilerin; kiralar ve gaz fiyatları arttıkça muhtemelen artan değer duyarlılığı göstereceğini söylemişti. Aynı şekilde Wendy's CEO'su Todd Penegor 11 Mayıs'ta analistlere enflasyonun tüketiciler tarafından fark edildiğini ve olası şikayetlerin kapıda olduğunu vurgulamıştı.

(Kaynaklar: Washington Post, Reuters, BBC)