18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.07.2023 09:37 | Son Güncelleme: 06.07.2023 11:14

Mehmet Şimşek: Programımızın üç temel bileşeni var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ekonomi programıyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Programın üç temel bileşeni olduğunu vurgulayan Şimşek, enflasyonla mücadele için kademeli parasal sıkılaştırma politikası ve yapısal reformların süreceği mesajını verdi
Mehmet Şimşek: Programımızın üç temel bileşeni var

Ekonomi programının üç temel bileşeni olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bunları; mali disiplinin yeniden tesisi, enflasyonun düşürülmesi için kademeli parasal sıkılaştırma ve yapısal reformlar olarak sıraladı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından ekonomi programına ilişkin paylaşımda bulundu. Programın üç temel bileşeni bulunduğunu aktaran Şimşek, "Mali disiplinin yeniden tesis edilmesi, yani deprem etkisi hariç, bütçe açığının Maastricht kriterleri ile uyumlu bir seviyeye çekilmesi, enflasyonun orta vadede tek haneye düşürülmesi için kademeli parasal sıkılaştırma ve enflasyon hedefi ile uyumlu gelirler politikası, makro finansal istikrarı ve diğer tüm kazanımları kalıcı hale getirecek yapısal reformlar" değerlendirmesinde bulundu.