25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.10.2022 19:28 | Son Güncelleme: 18.10.2022 19:38

Microsoft yaklaşık bin çalışanını işten çıkardı

Microsoft, şirket gelirlerindeki düşüş nedeniyle yaklaşık bin çalışanını işten çıkardı. Şirket yılın üçüncü çeyreğine dair kazançlarını 25 Ekim'de açıklayacak
Microsoft yaklaşık bin çalışanını işten çıkardı

Microsoft, PC’ler için ürettiği Windows’un lisanslarının satışlarını düşmesiyle gelirleri azaldığı için bin çalışanını işten çıkardı. Microsoft sözcüsü yaptığı açıklamada şirketin işten çıkarma kararını doğruladı. Axios'a konuşan kaynaklara göre işten çıkarmalar birçok departmanda yapılacak. Bu şirketin bu yıl yaptığı üçüncü işten çıkarma. 

Ekonomik nedenlerle, Microsoft gibi birçok büyük ve küçük teknoloji şirketi maliyetleri düşürmeye çalışıyor. Coinbase, Netflix ve diğerleri işten çıkarmalara başvururken Meta ve Salesforce gibi şirketler de işe alımlarını yavaşlattı. 

Microsoft sözcüsü CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Tüm şirketler gibi biz de iş önceliklerimizi düzenli olarak değerlendiriyor ve buna göre yapısal düzenlemeler yapıyoruz. Önümüzdeki yıl işimize yatırım yapmaya ve kilit büyüme alanlarında işe alım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

10 Ağustos’ta Business Insider, şirketin Redmond kampüsünde modern yaşam deneyimlerinde yapılacak kesintilerle birlikte 180 bin çalışanının yüzde 1’ini azaltacağını açıklamıştı. Ardından şirketin 200 çalışanını işten çıkardığı öğrenilmişti.  Temmuz ayında Microsoft, mali yılın ilk çeyreğinde yaklaşık yüzde 10 gelir artışı tahmininde bulundu. Ancak bu hedef beş yıldan uzun bir süredir olanlardan çok daha yavaş. Şirket son çeyrekteki kazançlarını 25 Ekim'de açıklayacak.