26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.12.2022 10:49 | Son Güncelleme: 02.12.2022 12:26

Morgan Stanley CEO'su James Gorman: Elon Musk'a karşı bahse girmezdim

Geçen aylarda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından para cezasına çaptırılan Morgan Stanley'nin CEO'su James Gorman, bankanın Elon Musk'a verdiği desteği övmekten çekinmedi. Gorman Musk'ı Steve Jobs ve Bill Gates ile kıyaslarken Twitter'dan vazgeçen kurumlar utansın dedi
Morgan Stanley CEO'su James Gorman: Elon Musk'a karşı bahse girmezdim

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma süreci ve sonrası toplu işten çıkarmalar, işten çıkarılan çalışanların geri çağrılması, askıya alınan ve geri açılan hesaplar, ücretli üyelik denemeleri ve ünlülerin sosyal ağı terk etmesiyle çalkantılı bir dönem oldu. Fakat olup biten bunca kaosun arkasında milyardere öfke kusanlar olduğu kadar vazgeçmeyen de var. Onlardan biri ABD yatırım bankası olan Morgan Stanley'nin CEO'su James Gorman.

"Elon Musk'a karşı bahse girmezdim"

Perşembe günü New York'ta düzenlenen bir Reuters konferansında konuşan Gorman, Twitter'ın harika bir şirket ve Musk'ın da olağanüstü bir yönetici olduğunu söyledi. Los Angeles bölgesindeki Tesla otomobil fabrikasına yaptığı ziyaretten bahsederek "Elon Musk'a karşı bahse girmezdim" dedi.

Yatırımcılar ileriye dönük düşünemiyorlar

Morgan Stanley liderliğindeki bankalar Musk'a Twitter'ı satın alması için 13 milyar dolar borç verdi ve şimdi bu borcu yatırımcılara sunmakta zorlanıyorlar. Kredilerin en büyük alıcıları halihazırda teknoloji şirketlerinin borçlarıyla boğuşuyor. Musk'ın Twitter'ı yönetme konusundaki alışılmadık yaklaşımı yatırımcıların şirketi ileriye dönük olarak değerlendirmesini zorlaştırıyor. Önemli bir müşteriye yardım etme fırsatını kaçırmayan bankalar şimdi bilançolarında duran satılmamış borçlar nedeniyle büyük zararlarla karşı karşıya.

"Steve Jobs ve Bill Gates ile aynı kategoride"

Gorman Musk'a verdiği destek hakkında "Bizim gibi kurumlar aptal değildir. Gerçek olmadığı sürece bu tür bir işin ve bu tür bir fırsatın arkasında durmayız. Fakat bu çok gerçek" dedi. Morgan Stanley CEO'su, Musk'ın son 50 yılın en ilginç girişimcileri arasında Steve Jobs ve Bill Gates ile birlikte yer aldığını söyledi. CEO, "Kim böyle bir yeteneğe sahip biriyle iş yapmak istemez ki? Bundan vazgeçen kurum utansın" ifadelerini kullandı.