20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 04.03.2022 10:25 | Son Güncelleme: 04.03.2022 10:46

Mücevher devlerinin casusluk mücadelesi: Tiffany & Co ile Cartier karşı karşıya

Amerikan Tiffany & Co. ile Fransa'da kurulan Cartier firmaları uzun yıllardır rekabet halinde. İki firma arasında bu hafta casusluk davası başladı
Mücevher devlerinin casusluk mücadelesi: Tiffany & Co ile Cartier karşı karşıya

1837’de kurulan Amerikan Tiffany & Co. ile 1847'de Fransa'da kurulan Cartier firmaları 175 yıldır mücevher sektöründe rekabet halinde. Lüks mücevher alanında akla gelen ilk 2 isim olan firmalar arasındaki bu rekabet pazartesi günü adli savaşa döndü. Cartier, casusluk suçlamasıyla Tiffany'ye dava açtı.

Bilgi almak için yöneticiyle anlaştılar iddiası

İddiaya göre; Tiffany dikkat çekmemek için aşırı pahalı ürünlerin değil 10 milyon dolar gibi düşük ücretli ürünlerin tasarımları hakkında bilgi almak için firmanın alt düzey yöneticilerinden Megan Marino ile anlaştı.

Netflix dizisi The Queen's Gambit'n başrol oyuncusu Anya Taylor-Joy, Tiffany & Co. firmasının reklam yüzü 

 

Cartier, Megan Marino’nun mücevherler hakkındaki bilgileri bilgisayarına indirdiği gün Tiffany'de daha yüksek görevde işe alındığını öne sürdü. Casusluk iddiasının ana kaynağı ise Megan Marino’nun kendisi.

Dune'un yıldızı Zendaya ise hala kırmızı halıdaki 93 karatlık Cartier marka zümrüt kolyesiyle akıllarda

 

Megan Marino, Tiffany’de göreve başladıktan 5 hafta sonra kovuldu. Ardından da “Tiffany beni bir yönetici olarak değil bilgi kaynağı olarak gördü” diye açıklama yaptı. Tiffany'den ise “Temelsiz iddiayı reddediyoruz ve kendimizi şiddetle savunacağız” açıklaması geldi.

Aralarında Zendaya'nın da olduğu birçok ünlü, kırmızı halıda Cartier'i tercih ediyor. Başrolünde Audrey Hepburn'ün olduğu Tiffany'de Kahvaltı' filmi, firmanın adını hafızalara kazımıştı. The Queen's Gambit ile dünya çapında üne kavuşan Anya Taylor-Joy ise zirvedeki yerini Tiffany & Co'nun reklam yüzü olarak taçlandıran isimlerden.