29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.07.2023 13:09 | Son Güncelleme: 13.07.2023 13:23

New York Borsası'nda bugün açılış gongunu Martı çalacak

Hisseleri MRT koduyla işlem görmeye başlayan mobilite şirketi Martı, New York Borsası’nda bugün gong çalacak. CEO Oğuz Alper Öktem "Şimdi bayrağımızı göndere çekmenin haklı gururunu hep birlikte yaşayalım, bu tarihi anın keyfini çıkaralım” dedi
New York Borsası'nda bugün açılış gongunu Martı çalacak

Martı’nın kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem yönetim ekibiyle birlikte açılış gongunu çalmak üzere bugün Türkiye saati ile 16.30’da balkonda olacak. Öktem, 231 yıllık borsanın anı defterini imzalayacak ve plaket alacak. Tören kapsamında ayrıca New York Borsası tarafından ABD ve Türk iş dünyası temsilcileri ile uluslararası yatırımcıların katılımıyla bir de davet verilecek. 

"Keyfini hep birlikte çıkaralım” 

Halka arz etkinlikleri için ABD’ye gitmeden önce çalışanlarına hitaben bir mesaj yayınlayan Oğuz Alper Öktem, devler liginde uzun ve çetin bir mücadeleye başladıklarını, kalıcı olmak için bir oyun planına sahip olduklarını vurguladı. Borsaya yeni kote olan bir şirketin hisse performansında volatilite yaşanmasının, yani ilk birkaç̧ ay hisse fiyatının yükselmesi ya da düşmesinin olağan bir seyir olacağını kaydeden Öktem,  “Bizim için önemli olan, iş planımız ve uzun vadeli başarımıza inanan Amerikalı kurumsal yatırımcılardan milyarlarca liralık yeni finansmana ulaşmış̧ olmamızdır" dedi. 

Öktem "İşimizi her zamankinden daha iyi yapmanın ve değer yaratmanın peşinde olacağız. Ve göreceksiniz ki orta vadede çok daha farklı bir noktada olacağız. Şimdi bayrağımızı göndere çekmenin haklı gururunu hep birlikte yaşayalım, bu tarihi anın keyfini çıkaralım” ifadelerini kullandı.

Halka arzdan 60 milyon dolar kaynak yarattı

Türkiye'de paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak isteyen Türkiye'nin "tek" ölçeklenmiş mobilite şirketi Martı, bu hedefle sermayesini arttırmak ve daha çok kaynak yaratmak için New York Borsası'nda halka açılmaya karar vermişti. Martı, halka arzdan yaklaşık 60 milyon dolar kaynak yarattı. Martı'nın dünyanın önde gelen şirketlerinin işlem gördüğü New York Borsası'nda işlem görmesinin Türk teknoloji (start-up) girişimlerinin dünya ligine yükselebilmesinin de yolunu açması bekleniyor

 

 

Kaynak: AA