23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.10.2022 04:30 | Son Güncelleme: 28.10.2022 13:07

Pizzanın geleceğinde robotlar var

Modern tüketici en çok cuma, cumartesi gecesi sipariş veriyor. Pandemi gibi kriz dönemleri de sipariş verme sürecini hızlandırıyor. Bir de henüz test aşamasında olan robotla eve sıcacık pizza servisi var ki, o da önümüzdeki yıllarda trend olacak gibi görünüyor
1997 yılında çekilen Pizza Hut reklam filminde yer almak konusunda uzun süre kararsız kalan Mihail Gorbaçov en sonunda kamera karşısında pizza yememek koşuyuyla  oynamayı kabul etti.
1997 yılında çekilen Pizza Hut reklam filminde yer almak konusunda uzun süre kararsız kalan Mihail Gorbaçov en sonunda kamera karşısında pizza yememek koşuyuyla oynamayı kabul etti.

Türkiye’ye ilk olarak 1989 yılında giriş yapan Pizza Hut son olarak yerli iş ortağı olarak İş Gıda A.Ş’yle yeni bir yola girdi ve agresif bir stratejiyle 8 ayda 8 ilde 66 restoran açtı. Eylül ayında 36 saatte 1 restoran açan Pizza Hut, 2023 sonuna kadar 300 şubeyi hedefliyor. Türkiye’deki 100. restoranın açılışı sebebiyle İstanbul’a gelen META (Orta Doğu, Türkiye, Afrika) bölgesi Genel Müdürü Ewan Davenport Oksijen’e Pizza endüstrisini anlattı.
Türkler markanızı iyi biliyor, bizlerin küçüklüğünde pizza evde değil gidip yerinde yenilen bir yemek ve neredeyse bir aile aktivitesiydi. Bu konsept artık bitti mi?
Bir İngiliz olarak ben de aynı anıları paylaşıyorum. Örneğin salata büfemiz fark yaratan bir özelliğimizdi. Tüketicinin bir kısmı bunu arıyor, bu sebeple biz de hala ‘dining’ dediğimiz restoran konseptimizin devam etmesi gerektiğine inanıyor ve doğru lokasyonlarda onları tutuyoruz. Ama modern tüketicinin bir yere giderken hızlıca bir şey yemek ya da eve sipariş vermek gibi başka beklentileri de var. Herkesi memnun etmek istiyoruz, pandemi eve sipariş verme sürecini hızlandırdı.